Laddar

12
maj

  • 12 maj, 2021

Stort intresse för Smaka på Kattegattleden – Sveriges största cyklande matfestival

Intresset är jättestort! Det är redan fullbokat på flera av cykelrundorna, säger Jonas Olsson på Visit Halland.

Under en helg för två år sedan arrangerades Smaka på Kattegattleden för första gången och det blev en succé. Många av de då 12 cykel- och matrundorna sålde slut på bara några dagar. I år skalar man upp och erbjuder närmare 40 olika rundor under maj till september – från Helsingborg i söder till Kungsbacka i norr.

Att kunna smaka på Halland och Skåne från cykelsadeln lockar många besökare, men också lokala aktörer som vill visa upp sina verksamheter. Över 110 olika aktörer deltar i årets evenemang. Annika Lindhe, som driver företaget Smakäventyr och arrangerar rundor i Falkenberg och Halmstad, är mer än nöjd över det stora intresset:

Många gäster från tidigare år vill komma tillbaka, och det är precis det vi vill, att ännu fler ska upptäcka och njuta av det lokala och närodlade. Jag brinner för mat med mening och vill lyfta matens identitet och ursprung. Att få cykla längs med fälten, förbi kvarnen och trampa vidare till bageriet och smaka på slutresultatet ger en härlig helhetsupplevelse. Rundorna är en perfekt kombination av mat, prat och hjärtevärme och att kombinera det med en trevlig cykeltur har blivit ett vinnande koncept, säger Annika Lindhe.


Foto; Ron Johansson

De flesta cykel- och matrundorna bjuder på 2-3 mil lätt cykling, men de många smakstoppen gör att cyklisterna ofta är ute både fem och sex timmar. Årets rundor har fokus på att lyfta närodlade, hållbara halländska och skånska råvaror. Tanken är att besökarna ska få uppleva nya smakupplevelser, samtidigt som de njuter av frisk luft, vackra naturvyer och cyklingen på Kattegattleden.

Halland och Skåne är känt för sin goda mat och sina många småskaliga matproducenter, och nu jobbar vi tillsammans för att kustremsan utmed Kattegatt också ska bli känd som en härlig cykeldestination. De olika cykelpaketen gör det möjligt att uppleva en attraktiv mix av vackra landskap, nya cykelvägar och riktigt goda smakupplevelser, säger Jonas Olsson.

Du cyklar längs Kattegattleden – prisvinnande cykelled i Europa
Kattegattleden, som bland annat utsågs till årets cykelled i Europa år 2018, är en 390 km lång led med unikt havsnära läge. Den ringlar sig från Göteborg genom hela Hallands vackra kustlandskap, över magiska Hallandsåsen, längs gröna Bjärehalvön, ända ner till trevliga Helsingborg i Skåne. Leden, som är uppdelad i åtta etapper, är väl markerad med rödvita skyltar och du väljer själv hur långt du vill cykla och varifrån du vill börja och sluta. Smaka på Kattegattleden arrangeras för att höja upplevelsen längs leden och samtidigt sätta fokus på den lokala matkulturen.

Alla rundor anpassas efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Läs mer om rundorna och boka biljetter via Smaka på Kattegattledens hemsida här nedan.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Smaka på Kattegattledens hemsida
Visit Halland
Kattegattleden

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

 

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.