Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Tjolöholms picknickdagar 13-16 maj!

Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap.

Bilden; Barn filmades framför slottet inför Barnens sommarkalas på nationaldagen 2018. Foto; Kajsa Sjölander

Den 13-16 maj firar Tjolöholm vårens intåg med picknickdagar. Dagarna är en del i Hallands matgilles satsning på ”Sveriges största picknick” den 13 maj, men på Tjolöholm får hela helgen vara picknickdagar.

I dessa tider är picknick ett perfekt sätt att umgås och på Tjolöholm finns många fantastiska platser. Med en areal av ca 830 fotbollsplaner är det enkelt att hitta en eget favoritställe, oavsett om det är nära slottet, vid stranden eller ute i naturområdena.

En ny picknickkarta har tagits fram till alla besökare som vill ha tips om bra picknickplatser, både nära slottet och ute i skogsområdena. Under picknickdagarna finns även möjlighet att beställa färdiga picknickkorgar.

Om Tjolöholms Slott
Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap.

Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.

Godset ägs av Stiftelsen Tjolöholm med syfte att bevara och utveckla egendomens natur- och kulturvärden. Varje år gästas godset av omkring 250 000 besökare.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Tjolöholms Slott
Picknickdagarna
Se även Tjolöholms Slotts presentation på ListitSweden.se HÄR!

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

 

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet