Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Visit South Sweden – Ska locka danskar till södra Sverige efter pandemin!

När den nationella organisationen Visit Sweden avslutade bearbetningen av den danska marknaden i slutet av 2019 gick de regionala turismaktörerna i Skåne, Småland, Öland, Halland och Blekinge samman i ett nytt partnerskap för att marknadsföra södra Sverige i Danmark.

Bilden; Skåneleden, Bjeverodsdammen. Foto; Apelöga

Sedan drabbades världen av pandemin som satte stopp för resandet. Men nu, med hopp om att resandet snart kan ske utan risk för smittspridning, lanseras den nya hemsidan: visitsouthsweden.dk

”Den danska marknaden är viktig för många företagare i södra Sverige och vi hoppas på en snabb återhämtning när resandet tar fart igen”, säger Jimmy Sandberg , marknadsansvarig på Visit Halland.

Partnerskapet mellan regionerna är ett sätt att kraftsamla resurser och undvika konkurrens och dubbelarbete.

– ”Samtidigt blir vi mer relevanta och attraktiva för målgruppen med ett större utbud när vi marknadsför oss tillsammans”, berättar Jimmy.

Den geografiska närheten i kombination med ett varierat utbud gör att danskarna kan besöka södra Sverige ofta under hela året. De största drivkrafterna för danskarna att resa till Sverige är att komma bort från vardagen och njuta av mat och dryck, uppleva nya platser och städer och så lockar naturen. Nästan en tredjedel av målgruppen vill uppleva naturen och lugnet, gärna genom att vara aktiva. Vandring, paddling och cykling är populära aktiviteter.

– ”Vi vill fånga upp danskarnas intresse, inspirera och guida dem till upplevelser i södra Sverige. Vi kommer att arbeta med press, influencers, digital annonsering och så lanserar vi en ny hemsida visitsouthsweden.dk och konton på Facebook och Instagram, säger Jimmy och förklarar att eftersom Södra Sverige har högt besökstryck under högsommaren med både inhemsk och internationell turism kommer man att lägga fokus på att locka hit besökare utanför denna period och kommunicera södra Sverige som en året runt-destination”.

– ”Majoriteten av danskar har sin huvudsemester under perioden 15 juni – 15 augusti, men den geografiska närheten gör södra Sverige till ett attraktivt resmål även för en långweekend och dessa resor förläggs mer spritt över året. För oss i Halland är det ju extra relevant med den nya färjeförbindelsen mellan Halmstad och Grenå där vi har potential att nå stora delar av Jylland”.

Det finns också en potential med allt fler som kan arbeta på distans och såklart de äldre danskarna som har arbetslivet bakom sig och därmed möjlighet att resa när som helst, fortsätter Jimmy.

Vi hoppas och tror att när världen snart öppnar sig igen med pandemin i färskt minne, kommer det att bli mer attraktivt att resa under perioder då man slipper trängsel.

– ”En hållbar destination måste skapa balans i besöksflödena och sträva efter att vara en levande destination året runt. Men istället för att ”översätta” sommarens Sydsverige till resten av året ska vi lyfta fram unika upplevelser som är attraktiva utanför sommarperioden”, avslutar Jimmy.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

 

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet