Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Sjätte juni 2021 – Glad Nationaldag

Söndagen den 6 juni firar vi vår nationaldag, vi hoppas på fint väder så kaffet kan serveras utomhus i solen! Sveriges Nationaldag. Din dag och min dag. Den sjätte juni är hela Sveriges och alla svenskars gemensamma dag. Då firar vi vårt land, oss själva och den värdegrund vi omfattar, som vårt land är byggt på och står för: demokrati, rättvisa, yttrandefrihet, allas lika rätt oavsett religion eller ursprung.

Bild av Jill Wellington från Pixabay
info

Dagen då vi firar Sverige och oss själva!
Fred och frihet. Vi firar hela landet Sverige och alla årstider. Vi firar sommar och sol, regn och rusk, snö och is. Vi firar faluröda stugor och höghus i grå betong, sjöar och fjäll, infrastruktur och kommunikationer. Vi firar allt det som gör oss till oss och allt det som gör Sverige till vårt land. Sveriges Nationaldag den 6 juni är sedan 2005 en nationell helgdag, en dag då de flesta av oss är lediga. Det finns en tanke med det – vi ska helt enkelt ha tid att fira, koppla av och glädjas. Det finns naturligtvis inga regler för hur Nationaldagen ska firas – var och en gör som den vill. Men bara dagen i sig, den 6:e juni, är en perfekt dag att fira vårt land och oss själva – i brytningstiden mellan vår och sommar när Sverige kläs i sommarskrud och för många av oss är som vackrast!


Foto; Jonathan Petersson, Pexels

Sveriges Nationaldag och Sveriges flagga firade 100 år 2016.
Men vi har så mycket mer att fira än bara en dag och en flagga. Sveriges nationaldag firas som just nationaldag sedan 1983, innan dess firade vi svenska flaggans dag. Allmän helgdag blev det först 2005. Dagen firas till minne av Gustav Vasas val till kung år 1523, det är också Gustav som har namnsdag den 6 juni! Grattis säger vi till alla Gustav/Gustaf, närmare bestämt 120 610 st enligt SCB!

Jordgubbar & jordgubbstårta
Nu finns de söta, svenska jordgubbarna att köpa, något godare och somrigare än en jordgubbstårta finns väl knappast. Perfekt att baka och njuta av på nationaldagen!


Foto; RitaE, Pixabay

Det ljusnar verkligen nu, tack & lov!
Smittspridningen sjunker, fler blir vaccinerade, länder släpper restriktioner och vi ser att intresset att resa inom vårt vackra avlånga land ökar för varje dag. Exotiska Lappland, Unescoskyddade Höga kusten och legendariska Inlandsbanan tar oss med på upplevelser vi inte trodde var möjliga att finna i vårt eget land. Dalarnas kulturbygd och oöverträffade naturscenerier förkroppsligar drömmen om Sverige. Och i södra Sverige har vi Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand här vid Mellbystrand och Skummeslövstrand. Längre söderut hittar vi Båstad och Bjärebukten, Hovs hallar, Torekov med Hallands väderö och Kullenbygden. Österlen med sin grönska och den omåttligt populära djurparken Skånes djurpark i Höör. Listan kan göras lång, Sverige har mycket att erbjuda!

OM SVERIGES NATIONALDAG OCH LOVELAHOLM
Jag hade hoppas kunna fira LoveLaholm´s sjunde år med att dela ut ballonger till barnen som kom till Stadsparken, blå och gula förstås, det är ju den Svenska Nationaldagen! Men det får bli nästa år istället. Vår Svenska Nationaldag är ju härlig dag som vi firar i samförstånd och för att Sverige är ett demokratiskt land med fred, frihet och respekt för mänskliga rättigheter, oavsett religion eller ursprung. Sveriges nationaldag är dagen då vi hälsar nya medborgare välkomna och hyllar Sverige som en fri nation med fritt statsskick. Det var därför som jag beslöt mig för att lansera LoveLaholm.se samma dag, lite symboliskt för vad denna egen lilla sajt vill stå för. Ingen Corona i Världen kan hindra oss från att fira vårt land och vår flagga om än inte som vi brukar!
info
Bild av Jill Wellington från Pixabay
inf
OM LOVELAHOLM
LoveLaholm.se fyller sju år den sjätte juni! Eftersom LoveLaholm.se lanserades den sjätte juni 2014 fyller vi ju sju år nu den sjätte juni 2021. Firandet som var tänkt att ha kom ju av sig på grund av coronaviruset och sjukdomen covin-19… likt så många andras. Jag, Carl Stridsberg, ägare och grundare till LoveLaholm.se har skapat LoveLaholm med mycket kärlek. Av kärlek till vår mysiga lilla stad, av kärlek till alla de trevliga medborgare som valt att bo och leva här och av kärlek till alla de underbara naturtillgångar vi har i form av skogarna, sjöarna, Lagan och havet. Av kärlek till alla fantastiska konstverk som finns i staden och allt man kan uppleva här i vår lilla stad med omnejd, för turister och andra som besöker oss. Och av kärlek till alla företag i kommunen, inte bara de som är verksamma inom turismen. Under de här snart sju åren LoveLaholm funnits har jag mötts med öppna famnar och fått mycket varm respons. Men det har förstås också funnits de som inte sett min privata satsning med blida ögon utan helst sett att jag försvann från cyberrymden. Som de säger; Man kan inte bli älskad av alla.

Till alla er som gillat LoveLaholm.se under åren och som uppskattat mitt arbete och min webbplats;

Tusen tack till er alla! 
Carl Stridsberg
inf
info

in

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet