Laddar

13
jul

  • 13 juli, 2021

När du ska resa från – eller till – Laholm!

X 2000 i sommarlandskap. Foto; Stefan Nilsson

Oavsett om du ska på semester eller om du måste iväg för att jobba kan du välja olika sätt att resa från kommunen. När man ska ut och resa är det mycket att tänka på och själva resan är ganska tidskrävande och oftast något som man vill få överstökat. Då är det bra att ha en tågcentral i stan och nära till flera flygplatser. Att ta bilen ger en frihet att åka när man vill, men det innebär också att man är upptagen med att köra och har svårt att läsa, umgås eller arbeta på vägen. Fördelen med tåg är att man kan göra annat medan man åker, men man måste hålla sig till tidtabeller.

Flyget är det effektivaste sätt att ta sig till målet
Att flyga är det absolut mest effektiva färdsättet när man ska ta sig längre sträckor, det är inte ovanligt att det tar längre tid att ta sig från hemmet till terminalen än vad det sedan tar att flyga till destinationen. Tåget har många fördelar för en själv och det har också stora miljöfördelar jämfört med att åka bil. På så sätt kan du kompensera lite för de utsläpp som flyget innebär, numer flyger många bolag på HVO-bränsle vilket ger resans inverkan på klimatet bättre.

Enkelt att resa – oavsett resmål
Om du ska till ett viktigt affärsmöte som inte fungerar att ta på länk eller om du ska på en mässa med jobbet behövs det resas.

Ska du istället på en weekend och byta miljö några dagar och har tröttnat på storstäderna här omkring är det perfekt att ha så pass många valmöjligheter som det finns inom några timmars resa som det finns ifrån Laholm.

Du kanske till och med ska på drömresan till Las Vegas, det perfekta resmålet som har det mesta och något för alla smaker. All spela online på spelbolag utan licens innan resan ger dig vana så du kan testa lite spel på resan, ett måste om man är i Las Vegas! Landvetter, närmaste flygplatsen men med begränsad trafik Från Göteborgs flygplats kan man resa till totalt 90 st inrikes och internationella destinationer utan att behöva mellanlanda. Det är egentligen en hel del och en bra start för att ta sig var som helst i världen.

Till Landvetter med bil från Laholm;
Tack vare att man inte måste åka igenom Göteborg går det ganska snabbt och problemfritt att åka till flygplatsen. Mesta delen av vägen åker man på E6:an vilket gör att resan för det mesta går enligt plan även om man åker när pendlartrafiken är igång.
Resesträcka; 180 km, Restid; ca 2 h

Till Landvetter med tåg från Laholm;
Restid; ca 2,5 – 3 h (1 byte)

Malmö, liten flygplats men med gott om möjligheter
Som Sveriges sydligaste större stad är Malmö en viktig knutpunkt för resande till och från Sverige. Tack vare de många möjligheterna för resande i området har Malmös flygplats fått stå lite tillbaka och har idag 25 st destinationer inrikes och utrikes.

Från Laholm till Malmö med bil;
Att ta sig till Malmös flygplats med bil brukar inte innebära några trafikstockningar då man inte måste åka in genom stan utan svänger av innan. Det finns också flera alternativa vägar om det skulle bli stopp på motorvägen som inte tar alltför mycket längre tid.
Resesträcka; 142 km, Restid; ca 1h 40min

Från Laholm till Malmö flygplats med tåg;
Restid; mellan 2,5 – 3 h (1 byte)

Köpenhamn, ett av naven mitt i Europa
Som en av Europas största flygplatser går det att ta sig nästan överallt i världen med direktflyg från Köpenhamns flygplats. Med direktflyg till över 60 länder och flera destinationer i varje land går det lätt att ta sig till världens alla hörn härifrån.

Med bil från Laholm till Köpenhamns flygplats;
När man tar bilen till Köpenhamns flygplats rundar man både Malmö och Köpenhamns stad på ringvägar vilket gör att man sällan fastnar i rusningstrafik. Att vara ute i god tid ändå är en bra idé då trafiken snabbt kan packa på och skapa köer.
Resesträcka; 150 km Restid; ca 1 h 45 min

Med tåg från Laholm till Köpenhamns flygplats;
Restid; ca 2 h

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.