Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Så får du till en lyckad roadtrip i sommar!

Laholm har mycket att bjuda på och sommartid finns få anledningar till att lämna staden. I Stadsparken finns möjligheter till promenader i naturskön miljö, att åka linbana och titta på fjärilarna på fjärilsängen.

Inne i stan finns en enorm skatepark där de som är sugna på adrenalinfylld skateboardåkning och kickbike kan få utlopp för sin energi, och för den kulturintresserade finns Teckningsmuséet vid Hästtorget i centrum som bjuder på Nordens enda museum för teckningskonst. Som bekant förnöjer dock ombyte och många av oss åker gärna utanför vår hemort under semestern för att koppla av och uppleva något nytt. När Toyota nyligen anlitade Kantar Sifo för en undersökning visade det sig att 56 procent av svenskarna uppgav att det var ganska eller mycket troligt att de kommer att åka på bilsemester i sommar.

Beroende på var en befinner sig i landet har Sverige en hel del guldkorn att upptäcka som inte kräver krångel med flygbiljetter och dyra hotellbokningar i utlandet. För en kontinental känsla utan att lämna landets gränser finns exempelvis Skåne som bjuder på idylliska stränder, god mat och trevligt storstadsliv i bland annat Malmö. Även Sveriges andra största stad Göteborg är ett hett alternativ i sommar. Med en lagom stor yta som är enkel att få en överblick över, Nordens största nöjespark och en fantastisk skärgård på behagligt avstånd från stadskärnan är bästkusten väl lämpad för en roadtrip. När du väl bestämt dig för en eller fler destinationer är det en hel del moment som måste klaffa innan det bär av. I den här artikeln tipsar vi om hur du får till stånd en lyckad roadtrip i sommar.

Underhållning på vägarna
I första hand är det givetvis bra om du reser tillsammans med människor som du trivs med och som har ungefär samma förväntningar på resan som du. Ett extra plus är det även om ni kan dela upp körningen sinsemellan. Oavsett dessa faktorer kan många timmar i bilen bli långtråkigt och det är en god idé att förbereda underhållning i förväg för att hålla passagerarna nöjda och glada. Bra tips inkluderar spännande ljudböcker ni kan lyssna på gemensamt, att spela vägbingo, lyssna på härliga låtlistor eller att zona ut en stund (inte föraren då såklart) med surfplattan och kolla film på Netflix eller spela enklare spel på den rad av gamingsajter som finns på nätet, och då gärna mer lekfulla varianter såsom free spins eller slots med beachtema, eller kanske lite mer finurliga alternativ såsom poker eller blackjack som får tiden att gå snabbare.

Målet är resan inte destinationen
Inför din roadtrip bör du givetvis se över lämpliga resrutter och väga för- och nackdelar. Ibland handlar det inte om att komma fram på snabbast tid utan att uppleva så mycket som möjligt under vägens gång. Kanske finns det sträckor som tar något längre tid men som bjuder på natursköna stopp, härliga badplatser eller sevärda vyer som är värda att prioritera framför snabba motorvägar. Stirra dig inte blind på tiden utan försök att se själva resan som målet och gör många stopp för att sträcka på benen, äta en bit och ta en paus från bilen.

Ät gott
De flesta förknippar roadtrips med onyttig mat på snabbmatskedjor längs med vägen eller trista vägkrogar. Faktum är dock att det finns vägkrogar som tagit sina menyer till nya höjder och som klassats som några av Sveriges bästa. Exempel på dessa är bland annat Gyllene Uttern i Gränna som sägs vara Sveriges äldsta vägkrog och som bjudit på delikatesser sedan 1930-talet. En annan vägkrog värt ett besök är Stavsjö krog och kafé där färdiga snabbrätter lyser med sin frånvaro och där resenärer i stället bjuds på hemlagad mat med hembakt kaffebröd. Den som tycker det är omständligt och dyrt att äta på vägkrog kan minst lika gärna förbereda en god matsäck som lämpar sig att ätas i farten. Kylboxar med tillhörande klaffar är ett måste för att hålla maten fräsch och alternativ som sallader, wraps eller matiga pajer och pizzor som kan ätas kalla är att föredra.

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet