Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Nu startar den långa skördefesten i Halland

Att upptäcka den halländska matkulturen är enkelt under sensommaren och hösten. Skördetid i Halland visar vägen till aktiviteter och besöksmål för den som vill njuta av fantastiska matupplevelser i härliga miljöer. Nu startar den långa skördefesten som varar ända fram i oktober.

Den här tiden på året slår Halland upp sitt välsmakande skafferi som erbjuder nyskördade läckerheter och härliga evenemang med mat och dryck i fokus vecka efter vecka. Det är enkelt att hitta bra mat som är odlad och lagad med kärlek. Här myllrar det av gårdsbutiker fyllda med grönsaker, ost, kött, rotfrukter, bär och andra lokalproducerade varor. Restaurangerna skapar rätter med råvaror från närliggande gårdar och här finns många fina bagerier och caféer som brinner för bra ingredienser och hembakat fika.

– ”Det bästa med Halland är att det är lätt att uppleva Halländsk Matkultur. Kvaliteten på råvarorna är fantastisk och det finns så många bra matproducenter på en liten geografisk yta – vilket gör det lätt att ta sig runt till olika aktörer och evenemang”, säger Caroline Liljedahl, projektledare för Skördetid i Halland.

Naturnära måltidsupplevelser
Det finns dessutom gott om naturnära måltidsupplevelser. Vill man lära sig att ta hand om sin skörd kan man till exempel göra egen äppelmust, gå en kurs i surdegsbakning eller att syra grönsaker eller följa med på växtvandringar längs stranden.

Planera en roadtrip
På Skördetid i Hallands hemsida kan besökaren enkelt se var alla smultronställen ligger och planera sin egen roadtrip. Här finns också information om kurser, matvandringar, cykelrundor och andra spännande aktiviteter.

Skördetid i Halland:
Vad: gårdsbutiker, restauranger, boenden, caféer, bagerier, evenemang, kurser, provningar mm.

Var: hela Halland, från Kungsbacka till Laholm

När: augusti, september, oktober

Info: www.skördetidihalland.se

Instagram / Facebook: @skordetid_halland / Skördetid i Halland

OM Visit Halland
Visit Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. För att lyckas få fler människor att uppleva allt det fina i Halland samverkar vi med både destinationerna och företagen i Halland.
LÄS MER HÄR!

TEXT; Visit Halland
BILDER; Foto; @LisaLindstrom

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet