Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Ny sagobok med Skogsmulle lär barn om allemansrätten!

Friluftsfrämjandet vill öka barns kunskap om allemansrätten och har fått stöttning av Naturvårdsverket i framtagandet av en ny sagobok med Skogsmulle – Skogsmulle och besökarna på ön. Känslor, empati och omsorg om naturen står i fokus när vi får följa med Skogsmulle på ett nytt spännande äventyr.

Bilden; ©Friluftsfrämjandet. Bild: Lars Bällsten

Målet är att fler barn ska vilja vara ute i naturen och känna sig hemma där. Man vill också att utmaningarna med skador och negativ påverkan på djurlivet utomhus minskar.

– ”Genom att följa Skogsmulles äventyr både på land och på vatten förmedlas kunskapen om allemansrätten på ett lustfyllt och lekfullt sätt. De unga läsarna får förståelse för varför man inte alltid får gå iland på en ö och varför t.ex hundar måste vara kopplade under vissa tider av året”, säger Katarina Oldenburg, projektledare på Story House Egmont.

Den spännande berättelsen Skogsmulle och besökarna på ön är den tredje i den nya sagobokserien om barnens bästa vän i skogen. På samma sätt som i tidigare sagor bjuds barnen in till att bli små skogsdetektiver och upptäcka pyssliga saker på sidorna. Men också till samtal med vuxna, till exempel om varför ska man bära flytväst när man är ute och paddlar och om hur ruvande fåglar känner sig när man kommer för nära?

–”När allemansrätten sätts in i en engagerande berättelse blir den också lätt att förstå. Skogsmulle och besökarna på önär en rolig och spännande bok som lockar barn till nyfikenhet, kärlek och empati för naturen och samtidigt sätter den allemansrätten i sitt sammanhang. Vår erfarenhet är att barnen ofta är naturens förste kämpar, och ju mer de får lära sig så stärks den omtanken. Vi hoppas att Skogsmulles böcker kan vara det som väcker den där första nyfikenheten eller förstärker den”, säger Emelie Thorngren, verksamhetsansvarig för Skogsmulle och skogens värld på Friluftsfrämjandet.

Sagoböckerna med Skogsmulle är ett led i Friluftsfrämjandets nysatsning på Skogsmulleverksamheten samt den revitalisering av Skogsmulle som karaktär och varumärke som inleddes förra året. I tätt samarbete har Story House Egmont och Friluftsfrämjandet förnyat Skogsmulle både till utseende och berättarmässigt.

Skogsmulle och besökarna på ön släpps den 9 augusti och finns att köpa i bokhandeln, dagligvaruhandeln och på nätet, bl.a. på dintidning.se.

FRILUFTSFRÄMJANDETS ÖVERSKOTT GÅR TILL UTSATTA BARN OCH UNGA
Story House Egmont är en av Nordens ledande och mest traditionsrika medieverksamheter. Inom våra tre områden – Media, E-commerce och Agencies – utvecklar vi engagerande innehåll, högkvalitativa produkter, innovativa tjänster och personliga mötesplatser. Vi är passionerade historieberättare och har en brinnande vilja att göra gott. Genom vår ägare, stiftelsen och mediekoncernen Egmont, skänker vi varje åren stor del av vårt överskott för att stötta barn och unga som har det svårt i livet.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Friluftsfrämjandet
Storyhouseegmont.se
Egmont.com 
Dintidning.se

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

 

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet