Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Välj rätt bryggmetod för en bättre kaffekopp!

Svenskar dricker i snitt 3,2 koppar kaffe per person varje dag. Det är en hel del kaffe och till skillnad från många andra länder dricker vi gärna vårt kaffe svart och vi har inte heller något emot att det är starkt.

Det kräver att vi har bra bryggmetoder som ger ett bra resultat, oavsett vilken tid på dygnet som vi är kaffesugna. Om du är en av alla som älskar kaffe så har du kanske utvecklat en metod som gör varje kopp lika god varje gång. Vill du få reda på fler metoder är denna artikel till för dig.

För dig som älskar espresso, flat white eller cappuccino
En hel- eller halvautomatisk espressomaskin är fantastiskt om man vill göra espresso eller kaffedrycker med skummad mjölk hemma. Men espressomaskiner är dyra, tar stor plats och kan inte tas med till stugan eller jobbet. Ett bra alternativ är en mokabryggare som används på spisen och det finns versioner för induktionshällar. Den brygger perfekt espresso varje gång och är lätt att ta med sig var man än ska. Mokabryggaren är en italiensk klassiker som uppfanns 1913. Brygg gärna med italienskt espressokaffe och om du vill göra en cappuccino, latte eller flat white så kan du använda en separat mjölkskummare som även värmer mjölken.

Bryggkaffe är alltid en klassiker
Elbryggare har nog alla använt någon gång i livet och den vanliga elbryggaren kan faktiskt göra ett riktigt gott kaffe. Men alla bryggare är inte lika bra, så det gäller att välja rätt. Ett tips är att gå efter bäst i test när det kommer till kaffebryggare, eftersom det ger en bra utgångspunkt utifrån de kriterier som är viktiga för en. En del kaffebryggare har timers som gör det enkelt att få en kopp kaffe direkt på morgonen, medan andra kan ha en inbyggd kaffekvarn som ger färskmalet kaffe vid varje bryggning. Ett tips är att leta efter en kaffebryggare som har en ECBS-märkning. Det innebär att den har testats och godkänts av Svensk Kaffeinformation, så den håller rätt tid och temperatur under hela bryggningen. Resultatet blir ett väldigt gott och aromatiskt kaffe.

Aeropress för dig som vill ha en kopp
Aeropressen har tagit kaffeentusiasterna med storm de senaste åren och många påstår att byggmetoden ger ett oslagbart gott kaffe. Aeropressen ser ut som två cylindrar och i botten på den ena cylindern läggs det ner ett filter och kaffe, sedan fyller du på cylindern med hett vatten. Ytterligare ett rör pressar ner vattnet över kaffet som filtreras ner i vattnet. Det är snabbt och en perfekt metod om du bara vill ha en kopp kaffe. Aeropressen är dessutom snabb att rengöra, eftersom det bara är att slänga kaffet och filtret samt skölja av själva bryggaren.

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet