Laddar

4
okt

  • 4 oktober, 2021

Hyllningskonsert till Marie Fredriksson på Tjolöholm den 30 oktober!

Bilden; Tjolöholms Slott i höstskrud. Foto; Kajsa Sjölander

– ”Oktober i byn är en satsning som våra besökare och marknaden efterfrågar. En helhetsupplevelse där man som besökare får en musik- och matupplevelse i en unik miljö”, säger köksmästare Jerker Andersson, Tjolöholms Slott.

– ”Vi kommer servera en gräddvispad hummersoppa, hjortrygg från Ulvered alternativt en pepparrotsbakad hälleflundra. Efter maten serveras en hjortron- och vitchokladscheesecake till gästerna”, säger restaurangchef Sofia Niering, Restaurang Storstugan

Som besökare upplever man gruppen Jamladies tolkningar av Marie Fredriksson i slottskyrkan och därefter serveras en trerätters middag i restaurang Storstugans ombonade miljö.

Oktober i byn 30 oktober

  • 15.00 Incheckning för boendegäster
  • 17.00 Delikatessbricka i Storstugan med ett glas bubbel
  • 18.00 Konsert i Slottskyrkan
  • 19.00 Middag i Storstugan

Priser
Pris utan boende 995 kr per person
Pris med boende 1 985 kr per person

Tjolöholms slott i Kungsbacka kommun sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader.
Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö. Godset ägs av Stiftelsen Tjolöholm med syfte att bevara och utveckla egendomens natur- och kulturvärden. Varje år gästas godset av omkring 250 000 besökare. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året.

Bilden; Skördefest på Tjolöholms Slott. Foto; Will Rose 

Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottets välbevarade inredning bjuder på brittisk ”comfort” samt för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom t ex rundspolande duschar och en av Sveriges allra första dammsugare med en vikt på ett ton. Den vidsträckta slottsträdgården vetter mot havet och godset har milslånga promenadstigar bland ekskogar och längs strandängar. Slottsträdgården, slottsparken och den naturskyddade halvön är tillgänglig för besökare under hela året.

Godset består även av en slottskyrka i skotsk stil och en idyllisk allmogeby. Idag är Allmogebyn och slottets grindstuga ett kulturhistoriskt upplevelsehotell med möjlighet att bo på godset för en natt, långweekend eller en vecka. Den nationalromantiska Storstugan från 1904 erbjuder mat- och kaffeservering. Här serveras hemlagad mat baserad på halländska råvaror från lokala producenter.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Tjolöholms Slotts webbplats
Hyllningskonserten till Marie Fredriksson
Marie Fredrikssons musik
Gruppen Jamladies webbplats

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.