Laddar

10
nov

  • 10 november, 2021

Nyheter på årets julmarknad på Tjolöholm!

Bilden ovan; Herr och fru Dickson hälsar julmarknadsbesökarna välkomna. Foto; Kajsa Sjölander

Vi har gjort anpassningar för att motverka trängsel och göra julupplevelsen ännu bättre, berättar Emma Fröje, projektledare för julmarknaden. Bland annat har tomtefar flyttat från slottet till Magasinet, där han nu tar emot barnens önskelistor.

Bilden ovan; Tomten tar emot barnens önskelistor. Foto; Will Rose

Slottets första våning är som vanligt öppet för alla besökare, men i år utan utställare så det istället är möjligt att njuta av de vackert juldekorerade rummen och granarna. I slottsmatsalen serveras Christmas tea, ett julinspirerat afternoon tea med tre sittningar per dag. Förköp rekommenderas, några sittningar är redan fullbokade, och eventuellt lediga platser kommer att kunna köpas på plats samma dag.

Den alltid lika populära eldshowen finns på programmet även i år, säger David Dagemark, evenemangschef och programansvarig på julmarknaden. I år är det nya artister och ny placering med mer plats för åskådarna. Vi är också väldigt glada över att kunna erbjuda en familjeföreställning varje dag. Jätten och trollet spelas utanför Manegen och passar både stora och små.

Vill du träffa på herrskapet Dickson, Tjolöholms förste präst eller mjölkpigan har du chans att göra det i julmarknadsvimlet. Varje dag finns det karaktärer ut Tjolöholms historia som hälsar välkomna till godset och handlar på marknaden.

– I entrén till marknaden ingår även lek i Tjolöholms lekby och julpyssel, fortsätter David Dagemark. Det blir även körkonserter i Slottskyrkan och spelman på området vissa dagar.

Under hela julsäsongen är godset vackert upplyst för alla besökare. Nytt för i år är att även trädgården mellan slottet och havet är belyst och förhöjer möjligheten att promenera i trädgårdarna även kvällstid.

Bilden ovan; Slottet är vackert upplyst både inne och ute. Foto; Thomas Carlén

Om Tjolöholms Slott
Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap. Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare. Godset ägs av Stiftelsen Tjolöholm med syfte att bevara och utveckla egendomens natur- och kulturvärden. Varje år gästas godset av omkring 250 000 besökare.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Läs mer om julmarknaden här
Tjolöholms webbplats

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.