Laddar

15
nov

  • 15 november, 2021

Nytt Outnorth-initiativ för att bevara hotad gammelskog

Gammelskog är mer eller mindre orörd skog eller skog som brukats försiktigt utan moderna metoder och kalhyggen. Sådan skog har minskat kraftigt i Sverige, vilket skapat en alltmer kritisk situation för alla de hotade arter som är knutna till gammelskogen.

Genom en integration via Klarna kan Outnorths kunder bidra till att bevara Sveriges gammelskog i samband med sina köp. Kunderna kan genom detta välja hur mycket skog de vill vara med och bevara, vad det kostar och samtidigt få en uppskattning av hur mycket koldioxid skogen lagrar.

Gåvorna från kunderna går direkt till Outnorths samarbetspartner Insamlingsstiftelsen Naturarvet som köper gammelskogar i Sverige, så att de kan skyddas för all framtid.

Som insamlingsstiftelse är vi helt beroende av allmänhetens, företags och andra organisationers engagemang. Dom bidrar med de medel vi behöver för att köpa gammelskog, som skyddas permanent genom stiftelsens stadgar. Outnorths initiativ till donationer från deras kunder öppnade för gåvor via Klarna på vår egen sida, där besökaren också kan bli månadsgivare via Klarna. Vi är väldigt glada över samarbetet med två så engagerade företag, säger Lo Jarl, verksamhetsledare på Naturarvet.

Outnorth har tidigare donerat ekonomiska medel till Naturarvet och kommer fortsätta med detta parallellt med det nya insamlingsinitiativet.

Att bevara gammelskog är positivt både ur ett klimatperspektiv och med hänsyn till frågan om biologisk mångfald. Vi vet att våra kunder är starkt engagerade i hållbarhetsfrågor och hoppas att det här initiativet kommer ge Naturarvet ytterligare resurser för att stärka skyddet av gammelskogen, säger Stefan Gustafsson, hållbarhetschef på Outnorth.

Om Outnorth
Outnorth är Skandinaviens ledande e-handel inom outdoor. Outnorth vill inspirera fler människor att vistas utomhus och må bra. Bland de kända varumärkena finns Haglöfs, Fjällräven, Hilleberg, Urberg, Lundhags, Bergans, Houdini, Silva, Trangia, Klättermusen, Didriksons, Norrøna, Marmot, Salomon, Thermarest, Arcteryx och Gerber med flera.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Läs mer om Naturarvet och svensk gammelskog
Outnorths hållbarhetsarbete
Outnorths webbplats

TEXT & BILD; OUTNORTH

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.