Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

GOD & FRIDFULL JULHELG

Vi på LoveLaholm.se önskar alla våra besökare, våra partners och annonsörer EN FRIDFULL & GOD JULHELG

Låt oss alla hoppas att när vi sedan lägger det gamla året bakom oss att det nya året, 2022, blir lyckligare för hela mänskligheten än 2021 varit. För visst finns drömmen där för många av oss om en Värld i fred där ingen behöver gå hungrig till sängs och inga mer krig utspelas? Där det inte råder en utbred pandemi som förpestar folks tillvaro och som dödar miljoner? Där alla människor har ett hyggligt liv, känner sig älskade och får ge kärlek till sin nästa? Där vår natur mår bra, där fattigdomen har försvunnit? Och låt oss fortsätta sträcka ut våra händer till våra medmänniskor i nöd. Låt oss försöka anamma orden från en man som dog för oss alla, Jesus Kristus:

”Ty jag var hungrig och ni gav mig att äta. Jag var törstig och ni gav mig att dricka. Jag var främling och ni tog emot mig. Jag var naken och ni klädde mig. Jag var sjuk och ni besökte mig. Jag var i fängelse och ni kom till mig. Då skall de rättfärdiga svara honom: Herre, när såg vi dig hungrig och gav dig att äta, eller törstig och gav dig att dricka? Och när såg vi dig vara främling och tog emot dig eller naken och klädde dig? Och när såg vi dig sjuk eller i fängelse och kom till dig? Då skall konungen svara dem: Amen säger jag er: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig.”

Vare sig man tror på Honom, eller inte är det väl ett gott budskap? Vänner, livet är så kort och skört. Som en blomma på en äng. Så går vinden däröver och vi finns inte mer. Kanske är det det som är meningen med livet, gåvan vi fått, att vara där för varandra? Jag tror det. För till sist, om vi äger all rikedom i världen, om vi har all makt här i världen, men inte har Kärleken, då är vi bara som ljudlös malm…

Nu firar vi snart Jul med släkt och vänner och visst önskar vi alla att det ska bli en underbar Jul. Men låt oss stanna upp en stund och tänka på alla ensamma, alla sjuka, alla människor på flykt, alla fattiga, alla utan något hopp om en fin framtid, alla stackars barn här i Världen, som inte ens når skolåldern på grund av svält, krig, sjukdom och fattigdom. Och lyssna gärna på denna underbara sång som frambär lite av Julens budskap, att Skaparen av allt, kom till oss som liten människa, som en gåva till hela mänskligheten med ett helt underbart budskap.
( Ser du inte videon? Testa att uppdatera sidan någon gång )

Taggat:

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet