Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Härliga vandringar och promenader i Halland

Det är fortfarande mitt i vintern men jag har redan börjat längta till våren, sommaren och hösten för att få komma ut och vandra i vårt vackra landskap Halland. Först och främst i de södra delarna då eftersom det är där vi bor. Finns så mycket att upptäcka runtomkring oss ”här himma”…

Text, Carl Stridsberg. Foto; Patrik Leonardsson

Halland har verkligen mycket att erbjuda i sitt mångskiftande landskap. Bohuslänskt i norr och Skagenkaraktär i söder samt djupa, trolska skogar i öst och slättlandskap däremellan. Mycket att upptäcka både gällande natur, kultur, historia och sevärdheter. Med de här båda boktipsen nedan, har du en perfekt guide och kommer aldrig mer sakna uppslag till utflykterna.

Patrik Leonardsson, är en av mina favoritfotografer jämte Jörgen Larsson, Ewa Nilsson, Lena Persson, med flera naturfotografer. Jag fick låna en bild av, Patrik, redan för många många  år sedan. Bilden föreställde en liten pojke (Patriks son) som satt med ett väldigt stort förstoringsglas och kikade på en blomma. En underbar sommarbild redan då. Sedan dess har Patrik serverat många andra vackra naturbilder genom åren..

Patrik´s böcker
Hösten 2000 släppte, Patrik, sin första bok, ”Avtryck”, där han i bild och text beskriver sina strövtåg i landskapen kring Halmstad. Hösten 2002 var det dags för bok nummer två, ”Halland – landet innanför hallarna”. Där hans fotografiska vandring omfattar hela Hallands län.

BokOmslagHalland_728

November 2005 släppte han sin tredje bok ”Halländska öar”, där Patrik med kajak utforskar den något okända halländska övärlden. Den fjärde boken ”Nissan – en å från a till ö ”släpptes i november 2009 i denna bok skildrar han ån som han lekte vid som barn och fann inspiration till sin musik, tillbaka till den plats där allt en gång började alltså!

Här nedan boken, ”Strövtåg i Halland”. Mer om boken under bilden.

Bokomslag_UtflykteriHalland728

Följ med på strövtåg i det halländska landskapet, dess stränder, skogar, sjöar, åar, byar och städer. Med denna bok som följeslagare hittar du till mer än tvåhundra platser som berättar om Hallands natur och historia. Naturfotograf Patrik Leonardssons stämningsfulla bilder borgar för att lusten att upptäcka eller återse Hallands sevärdheter lätt kan bli vanebildande. Packa fikakorgen och häng med ut i Halland!

Lite bilder från Patriks rika galleri; En luggad maskros….

Maskros728

och en snäcka på stråvandring …

Snacka728

Om Patrik Leonardsson
Patrik Leonardsson blev invald i Svenska Naturfotograferna/N 1998 och strax efter i den sydsvenska bildgruppen PhotoNatura. Fick i November 2001 Landstinget Hallands kulturstipendium. Han föddes under en snöstorm i Laholm den 11:e januari 1968. Bor numera i Halmstad, men är uppvuxen en bit utanför. Patrik är en självlärd fotograf med naturen i Halland som huvudmotiv. Sedan 1995 driver han företaget Goldmine photo som är en bildbyrå specialiserad på Halland. Reklambyråer och tidningar är de vanligaste bildköparna och miljövård, almanackor, vykort m.m. är ofta produktionerna.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Patriks webbplats
Patriks alla böcker

 

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet