Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Hundraåringen med Claes Malmberg blir årets sommarteater på Tjolöholm!

Världspremiär på Tjolöholms slott i sommar för teaterversionen av ”Hundraåringen” med Claes Malmberg.

Först kom boken, sedan kom filmen och för första gången kommer teaterversionen av ”Hundraåringen” att få premiär på Tjolöholms slotts sommarteater 2022. Claes Malmberg kastar sig in i Jonas Jonassons folkkära och fantastiska historia och återberättar den på ett sätt som den aldrig återberättats tidigare, nämligen från teaterscenen. Världspremiär för ”Hundraåringen” i teaterversion blir den 30 juni 2022 på Tjolöholms slotts sommarteater.

– ”Äntligen kan jag berätta att vi fått äran och förtroendet att axla Jonas Jonassons fantastiska och världsberömda berättelse och för första gången ge historien liv på teaterscenen. Med stor respekt blir detta garanterat en spännande och rolig resa att se fram emot i sommar på en av Sveriges vackraste och underbaraste scener Tjolöholms slott”, säger Claes Malmberg.

Teaterscen i oslagbar miljö

Föreställningen spelas i Magasinet på Tjolöholms slott. I detta gamla sädesmagasin är det katedralliknande högt i tak och inramningen med det vackra slottet, havet och blommande trädgårdar gör besöket till en minnesvärd upplevelse. I samband med besöket kan man njuta av god mat och dryck, slottsvisit, shopping, ett uppfriskande dopp och promenad i slottsträdgården.

– ”Det är fantastiskt roligt och hedrande att Hundraåringen har världspremiär på Tjolöholms slott. För oss är sommarteater en betydande reseanledning till vårt besöksmål. Med Hundraåringen på scenen så blir vi att räkna med i sommar”, säger Patrik Olderius, vd för Tjolöholms slott.

Premiär för sommarteatern ”Hundraåringen” den 30 juni 2022 och den ges fredagar, lördagar och söndagar fram till den 7 augusti 2022 på Tjolöholms slotts sommarteater.

Biljetterna släpps den 26 januari via: www.hundraaringen.com och www.tjoloholm.se. (Se länk längst ner på sidan)

Mer om föreställningen

Föreställningen är baserad på Jonas Jonassons succéroman ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” som hyllades världen över när den släpptes 2009 och som sedan dess lästs av miljoner läsare. 2013 filmatiserades boken, som blev en lika stor succé – nu är det dags för teaterversionen.

Handlingen:
”Hundraåringen” är ett rafflande och galet äventyr som inte bara leder oss genom hela Sverige, utan även ut i världen och genom ett helt sekel. För Allans långa liv är nämligen fyllt av häpnadsväckande ögonblick och historiska snedsteg.

Han åt med Franco, drack med Truman, liftade med Churchill och dansade med Stalin. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara, och nu är han lös igen.

En sprängfylld enmanskomedi fylld av skratt, spänning och en och annan explosion där Claes Malmberg inte bara spelar Allan, utan även flertalet av bokens alla färgstarka och komiska karaktärer. Alltifrån Josef Stalin, Ronald Reagan och Tage Erlander till Syster Alice, Mc-ledaren Gäddan och elefanten Sonja. Just det – han råkar visst uppfinna atombomben också, bara så ni är beredda på det!

Medverkande: Claes Malmberg

Dramatisering och regi: Niklas Holtne

Baserat på Jonas Jonassons bok ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

Producent: Hans Helander

Arrangeras av Bortom Universum Produktion

Om Tjolöholms Slott
Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap. Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.

Godset ägs av Stiftelsen Tjolöholm med syfte att bevara och utveckla egendomens natur- och kulturvärden. Varje år gästas godset av omkring 250 000 besökare.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
hundraaringen.com
Läs mer på tjoloholm

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet