Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Mjellby konstmuseum stänger för att bygga framtidens museum

Den 10 januari 2022 stänger Mjellby konstmuseum för besökare. Museet ska renoveras och beräknas öppna igen hösten 2023 – rustat för framtiden. Under tiden lånas delar av Halmstadsgruppens konstverk ut till andra museer.

Bilden ovan; Mjellby Konstmuseum. Licens/Creative Commons erkännande 

Mjellby konstmuseum ska renoveras och byggas om för att stå rustat för framtiden. Arbetet beräknas ta cirka ett och ett halvt år.

”Det kan tyckas vara lång tid, men stora delar av museet renoveras eller byggs om helt. Dessutom kommer museet byggas till för att rymma efterlängtade utrymmen för konsthantering och magasin, berättar museichef Karolina Peterson.

Förutom renoverade och tillbyggda lokaler kommer museet även få ett kontrollerat klimat. Det säkerställer att såväl inlånade verk från andra museer som de egna samlingarna ska må bra och kunna bevaras till kommande generationer.

”Halmstadgruppens konst utgör vårt gemensamma kulturarv men är också en del av den och internationella konsthistorien . Renoveringen möjliggör också vårt fortsatta arbete med att visa tillfälliga utställningar som kan bidra med nya kunskaper och bredda historieskrivningen” säger Erika Danker som är utställningsintendent.

Halmstadgruppens konst lånas ut och blir digital
Under stängningen kommer delar av samlingen att lånas ut till Öregaard museum i Danmark som gör en stor utställning om Halmstadgruppen.

Du kan uppleva Halmstadgruppen digitalt genom en virtuell utställning på mjellbykonstmuseum.se. (Se länk nedan). På webbsidan hittar du även museets program med de aktiviteter som genomförs på andra platser under stängningen.

Museet är öppet under jul- och nyårshelgerna
Fram till och med den 9 januari 2022 finns möjligheten att ta del av Halmstadgruppens verk samt utställningen med den brittisk-argentinska surrealisten Eileen Agar på Mjellby konstmuseum. Under mellandagarna dyker även Jul-labbet upp på olika platser på museet i form av skapandestationer, en aktivitet öppen för alla åldrar.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Mjellby Konstmuseums webbplats

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet