Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Rätt gummistövlar håller små fötter torra under regniga dagar

Även om vuxna föredrar, och har möjligheten, att stanna inne under regniga dagar älskar barn att vara utomhus. Dessutom är det ett måste på de flesta dagis, förskolor och grundskolor. Visst ger utomhusbesök under regniga dagar frisk luft, något som alla behöver, men de kommer även med pölar, lera och vått gräs. Något som kan vara problematiskt för barn som bär vanliga skor.

Istället för att be ditt barn undvika att hoppa i vattenpölar, vilket de flesta barn har svårt att motstå, bör du investera i ett par gummistövlar av hög kvalitet som kan hålla deras fötter torra även under de mest regniga dagarna. Något som är ett måste för att förhindra förkylningar och för att förebygga blåsor och vårtor.

Att tänka på vid val av gummistövlar
Gummistövlar måste naturligtvis vara vattentäta för att slippa blöta ner ditt barns fötter. Dessa sorters stövlar är i allmänhet gjorda av naturgummi, men några är även tillverkade av termoplast. De flesta är isolerade, och beroende på vilken stil man väljer finns det allt från gummistövlar i ankelhöjd till de i knähöjd. När det gäller äldre barn kan man gott välja knähöga gummistövlar, men för yngre barn, som har kortare smalben, är det viktigt att välja lägre gummistövlar.

Gällande gummistövlar för barn är det även en god idé att välja gummistövlar som är något större i storleken än vad de normalt har. Detta då det gärna får finnas extra plats för tjockare strumpor, eftersom detta håller fötterna varma. Gummistövlar tenderar nämligen inte att vara jättevarma, men snarare användas som vattenavvisande skor, vilket betyder att man under kyligare dagar bör förse sitt barn med ett par ullstrumpor på fötterna.

Vårda gummistövlarna på rätt sätt
Som med alla andra skor är det viktigt att vårda ditt barns gummistövlar på rätt sätt för att de ska hålla under en längre period. Detta gäller även om du köper gummistövlar av högre kvalitet.

Gummistövlar av naturgummi kräver inte mycket skötsel, men skall alltid hållas fria från smuts och gärna smörjas in med naturliga växtoljor någon gång då och då.

Att rengöra ett par gummistövlar kräver heller inget större arbete, men är något man bör göra regelbundet då de lätt samlar på sig lera och smuts. Det bästa är att börja med att bara rengöra stövlarna med vatten, gärna med en diskborste eller liknande om smuts sitter hårt fast. Att tvätta insidan av gummistövlarna är dock viktigast, då det annars kan uppstå en dålig lukt.

När det kommer till att torka gummistövlar är det bra att undvika direkt solljus, då detta kan leda till sprickor i stöveln. Därför bör de både torkas och förvaras i mörker för att kunna hålla längre.

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet