Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Så fuskar Laholmbor på Wordfeud!

Wordfeud är ett av de absolut mest populära spelen som folk använder sig av på sin mobiltelefon. Det är en ordbaserad lek som går ut på att samla ihop så många poäng som möjligt genom att navigera en spelplan med bokstäver. Det finns dock många spelare som tar till lite mindre hedervärdiga knep för att ta hem vinsten. I den här artikeln skall vi se till hur man som bäst fuskar under ett parti Wordfeud.

Wordfeud fusk – En väg till segern
Oavsett var man bor i Sverige, i Laholm eller någon annanstans är det högst troligt att man känner till spelet Wordfeud. Skapat av en exceptionellt ambitiös norrman i 2010, har spelet idag sett en enorm spridning ute på nätet. Det kommer i såväl gratis- som köpvariationer, där det sistnämnda alternativet ger dig fler möjligheter att få den bästa spelupplevelsen.

Wordfeud är ett korsordsbaserat spel, där du skall kombinera olika bokstäver till ord för att få poäng. Inte helt olikt det engelska spelet ”Scrabble”, finns det dock betydligt mer funktioner i Wordfeuds uppsättning. Ett parti av spelet kana vara i allt från ett par minuter till flera veckor, beroende på hur engagerad du är som spelare. Många använder det för att då och då gå in på den aktuella spelplanen för att spela sin omgång.

På så vis har Wordfeud blivit ett likväl socialt fenomen som ett uppskattat spel. Det förekommer ofta i samband med kommunikation med familj och vänner. Dock finns det dem som tar sin vinst i spelet mycket seriöst. Det kan gå så långt att vissa fuskar för att kunna stå som vinnare vig spelets slut. Det finns dock goda anledningar till att Wordfeud fusk. Nedan kommer du finna varför man inte behöver skämmas för att man tagit till lite ”hjälpmedel” under sitt spelande.

Tips på fusk i Wordfeud

  • Ordbok
  • Fuskprogram
  • Synonymlexikon

Ordbok

Då Wordfeud är ett ord baserat spel med ett fokus på språkkunskaper kan det vara bra att besitta ett väl försett ordförråd. Många av de ord som kan komma till god användning under spelets gång är möjligen sådana som inte används dagligen. Det är därmed fördelaktigt att vara utrustad med ett hjälpmedel såsom en ordbok eller encyklopedi. Nästan alla hem i Sverige har någon variation av det i sin bokhylla.

Det här är inte helt i enlighet med spelets regler. Även om det kräver lite självtänk att kombinera bokstäver till ord, hjälper det om man har tillgång till en ordbok. Speciellt då dessa lista ord alfabetiskt. Söker man en stavning som tex. börjar med bokstaven ”Z” på svenska, är det lätt att kolla upp ord i en ordbok. Det finns dock fördelar med att spela på det här viset. Om inget annat så utvecklar man sitt befintliga ordförråd i ett fuskande som är lärorikt.

Fuskprogram

På nätet finns det många program som är utvecklade för att generera fram ord från bokstäver. Dessa kan med stor nytta användas om man önskar vinna ett parti av Wordfeud. Säg att du har ett antal bokstäver på hand men kan inte lista ut ett ord att stava med dem. Skriv då in i stället in dem i ett program som automatiskt ger dig korrekta stavningar på alla ord som dina givna bokstäver kan få fram.

Synonymlexikon

Något likt det ovannämnda fuskandet med en ordbok, kan även ett lexikon för synonymer komma till väl användning under spelets gång. Synonymer på ord har ofta en stor variation i hur de stavas, vilket kommer väl till pass när fantasin eller ordförrådet tryter.
Sök upp vilket ord som helst, så får du ett stort antal alternativ på andra beskrivningar av det ordet. Även om också detta betecknas som fusk i Wordfeud, är det ett lite mer ärligare sätt att roffa åt sig segern på, då det fortfarande kräver att du utforskar olika möjligheter på egen hand.

 

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet