Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Allt fler svenskar åker på semester på Sri Lanka!

Även om vi i Sverige bor i ett otroligt vackert land så är det många av oss som tycker om att ge sig iväg på resande fot för att uppleva nya platser och nya kulturer. Det mest populära resmålet i Asien har länge varit Thailand, men detta kan vara på god väg att förändras.

Sri Lanka, Sigiriya. Foto; Poswiecie, Pixabay

Det är något speciellt att komma till en helt ny plats fylld av människor med en helt annan kultur, en annorlunda och spännande miljö med intressant mat som man aldrig tidigare har prövat på. Ett land som kvalar in på den listan med råge är Sri Lanka, ett resmål som blir alltmer populärt bland svenskar som vill testa någonting nytt och spännande istället för att åka på charter till Thailand.

Sri Lanka har öppnat sina gränser för turister efter att landet hållit stängt för att skydda sig mot Covid-19. Nu så är det enda som behövs för att resa in i landet ett giltigt vaccinpass, samt ett visum till Sri Lanka.

I den här texten kommer vi att gå igenom varför Sri Lanka har blivit ett så populärt turistmål, samt vad man behöver tänka på när man ansöker om sitt visum.

Sri Lanka – en omåttligt vacker önation
Sri Lanka är en önation formad som en pärla som ligger utanför den indiska sydkusten. Landet är relativt litet och har ett tropiskt klimat. Sri lanka bjuder på milvis av stränder och en spännande matkultur som påminner mycket om den indiska. Här finns det enorma tropiska skogar att utforska och stränderna är i absolut världsklass. Det finns gott om aktiviteter på ön och landet har en turistnäring som är ständigt växande med allt från enkla bed and breakfasts till riktiga lyxhotell.

Sri Lanka är det perfekta alternativet för den som är ute efter sol och bad i tropiska vatten och storslagen natur, men samtidigt inte vill hamna i allt för många turistfällor. Sri Lanka är fortfarande inte ett vanligt resmål bland västerlänningar, vilket leder till att det är en helt annan känsla att befinna sig i Sri Lanka jämfört med exempelvis Thailand.

Häftig flora och fauna
Men Sri Lanka bjuder inte enbart på vackra stränder och storslagna regnskogar. Landet är också hem till två unika arter av leoparder och elefanter. Båda dessa är släkt med de afrikanska varianterna och är mycket sällsynta, men det finns guidade safariturer där det med lite tur går att få en glimt av dessa oerhört vackra djur.

Vattenaktiviteter i mängder
För den som inte är rädd för att få lite vatten bakom öronen så erbjuder Sri Lanka på en lång rad olika möjligheter när det kommer till vattensporter. För den som är intresserad av att lära sig surfa så finns det en hel del stränder som hyr ut surfbrädor med kunnig personal som gärna visar dig hur man går tillväga. Man kan också dyka för att titta på den unika undervattensmiljön, samt vindsurfa eller bara njuta av det varma vattnet.

Att resa till Sri Lanka
Ön har i takt med att turistnäringen sakta växt också fått goda flygförbindelser med omvärlden. Med en snabb mellanlandning så är det enkelt och smidigt att flyga från Sverige. Men för att resa in i landet så krävs det ett visum. Om du följer länken i början av texten så får du ta del av hur man går tillväga för att ansöka om ett visum. Det är dock klokt att du gör detta i god tid innan din avresa då handläggningstider kan variera och genom att ha det gjort i förväg så minskar du rejält på stressmoment kring din resa.

 

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet