Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Det finns inget slut. Det finns ingen början det finns bara livets passion, Federico Fellini

2022 kommer gå i passionens tecken på Norrvikens trädgårdar. Ett år då livet, det vackra och det modiga hyllas. Trädgården är scenen där allt utspelas och blommorna utgör skådespelets primadonnor. Det är känslosamt och utanför ramarna − precis så som passionen är.

Passionens år. Foto; Lena Evertsson 

Det kommer bjudas på Vårpassion, Tulpanmani, Passionerade målningar under bar himmel, Paradrabatter skapade av Hanna Wendelbo, fotoutställningen Ögonblick och sommarens stora utställning Passione – un omaggio alla vita e al fiore …och självklart mer – det får bli en överraskning.

En inledning med passionerade målningar, Tulpanmani och Ögonblick

Norrvikens trädgårdar öppnar upp årets säsong den 14 april och utlovar ett år fyllt av starka känslor hela året. Genom utställningar och den unika plats som Norrvikens trädgårdar är, ska gästerna fyllas av skönhet och berikas med såväl kunskap som inspiration. Våren inleds med ”Passionerade målningar” i Barockträdgården, där gästerna får njuta av konst under bar himmel. Vid samma tidpunkt öppnar den färgstarka utställningen Tulpanmani i Erikshus. Tulpanen, den mytomspunna juvelen, får njuta av all uppmärksamhet i en utställning producerad av Eva Canebro.

I samband med premiären den 14 april öppnar även fotoutställningen Ögonblick i Villa Abelin. En utställning som visar ögonblicksbilder där alla har sin alldeles egna berättelse. ”Det är en utställning som uppmanar oss att se varandra, verkligen se varandra. Visst vore denna handling ett sätt att leva mer passionerat genom livet”, säger Nette Johansson utställningsansvarig från The PhotoGallery.

Under sommar och höst får gästerna njuta av paradrabatter skapade av designer, illustratör och blomsterälskare Hanna Wendelbo. Rabatterna kommer skifta i säsong och visa upp ett spännande flor långt in i oktober. Dahliorna blir årets primadonnor i välstämt blommande sällskap med kombinationer av de ljuvaste sommarblommor. ”Dahlian knockade mig för några år sedan och den kärleken växer sig allt starkare och Norrviken har för evigt och alltid en speciell plats i mitt hjärta, denna sommar blir passionerad”, säger Hanna och ler.

PASSIONERAT i sommar

Den 17 juni öppnar sommarens stora utställning PASSIONERAT Passione – un omaggio alla vita e al fiore i Erikshus. Idé och produktion av Norrvikens trädgårdsmästare och florister i samarbete med scenograf Rigmor Grönwall.

Här bjuds gästen in att njuta av installation och konstnärlig tolkning då livet, växtligheten och blommornas gudinna Flora hyllas. Fjärilen är din ledsagare och musiken en viktig del av upplevelsen. Här vävs växande sinnlighet samman med ljuva toner – Passionerat njutbart!

Upptäck trädgården efter säsong

Norrvikens huvudträdgårdsmästare Pierre Nestlog har satt samman en rad intressanta guidningar som kommer löpa genom säsongen. Välj exempelvis mellan I växtjägarens fotspår, Köksväxter för gom och öga, Bland körsbärsblom och vårlökar, Frossa i dahlior eller Magnolior – Parkens drottning i ett hav av vitt. Guidningar som på ett naturligt sätt knyter an till den säsong man är i och bjuder på såväl fördjupad kunskap som trevliga anekdoter.

Passion för musik och en grön framtid

I tillägg till alla utställningar och vackra satsningar i trädgårdarna kommer Norrviken att erbjuda konsert med Peter Jöback, en av Sveriges mest framstående och internationellt erkända artist, bjuda på sin passion för sång och musik i hans turné då han firar 50 år på jorden och 40 år i musikens tjänst. Vidare genomförs BotaniCar 4–6 augusti. BotaniCar är upplevelsen där innovation, teknik vävs ihop med natur, skönhet, spektakulär design och funktionalitet med lustfylldhet. Ett event med fokus på både fordon och trädgård som hyllar drömmen om frihet och en grön framtid.

Butik & restaurang

Besök Butik Norrviken, utsedd februari 2022 till Månadens Butik av Stockholm Fashion District. I Butik Norrviken finner man produkter som knyter samman trädgården med stilsäker design och inspiration. Butiken ligger i ett växthus på 250 m2 som även har en vacker gård med växter och antika objekt. Sortimentet är en mix av antikviteter, växter och modern design. Ett samarbete med Laserows Antik möjliggör ett helt unikt sortiment.

”Vi har en väldigt bred målgrupp och önskar att alla skall hitta något vackert att ta med sig hem när de har besökt Norrvikens trädgårdar. Vi gör även egna produkter som är unika och som endast finns att köpa på Butik Norrviken. Våra dekoratörer och florister som arbetar i trädgården kommer till oss varje vecka och knyter ihop det gröna med vår inredning. Det skapar en alldeles unik känsla som vi är mycket stolta över”, säger butikschef Camilla Kvist.

Orangeriet restaurang

Orangeriet restaurang, kommer fortsättningsvis att erbjuda upplevelser för såväl öga som gom. Genom den egna köksträdgården och nära samarbete med traktens producenter säkerställer man såväl härodlat som närodlat. Årets tema passion är något som alltid råder i Orangeriet restaurang.

”Som kreatör i köket med kärlek till fina råvaror, respekt för mathantverket och viljan att alltid ge gästen den bästa av upplevelser krävs passion. Den har vi alltid med oss. I år känns det extra fint att också få lyfta detta, inte bara i handling utan också genom ord. Vi lovar att fortsätta dela med oss av vår passion, precis som alla här på Norrviken gör. Alla har passionen djupt rotad i det de gör och representerar”, säger Sebastian Perkmar, platschef på Orangeriet restaurang.

Villa Abelin. Foto; Norrvikens Trädgårdar

Kalendarium
Årets utställningar på Norrvikens trädgårdar 2022

APRIL MÅNAD

I parken med trädgårdar:

”Passionerade målningar” i Barocken – Galleri under bar himmel
Våriris – i Bigården under april
Vårpassion – en stilla promenad i vitsippehav utmed Abelins slinga
Stilla platser

Tulpanmani – en färgstark vårutställning i Erikshus
Utställningsproducent Eva Canebro

Utställningsperiod: 14 april – 29 maj

Tulpanen denna mytomspunna och färgstarka historiska juvel som man i århundraden har varit beredd att mörda för. En älskad blomma som för många av oss symboliserar vår. Tulpanens överdåd av färger och former med magiska dofter fortsätter alltjämt att förtrolla oss.

Ögonblick – en passionerad fotoutställning i samarbete med THE PHOTOGALLERY i Villa Abelin
Utställningsperiod: 14 april – 2 oktober

Fotografer fångar ögonblicken. Tänk om vi alla försökte att se våra älskade på nytt, att vi fick bli påminda och fick tid att se varandra, verkligen se varandra.

MAJ MÅNAD

”Världen i en trädgård”– en utställning om Norrvikens grundare Rudolf Abelin, tiden och människorna runt honom i de fyra glaspaviljongerna i Köksträdgården
Utställningsproducent Eva Canebro
Utställningsperiod: 13 maj – 30 oktober

JUNI OKTOBER

Norrvikens paradrabatter 2022 – med Hanna Wendelbo
I samarbete med Norrvikens trädgårdsmästare och florister har designer Hanna Wendelbo fått uppdraget att designa parkens paradrabatter. Följ blomsterflorets skiftningar under sommarmånaderna och långt in på hösten. Dahliorna blir årets primadonnor i välstämt blommande sällskap med kombinationer av de ljuvaste sommarblommor.

PASSIONERAT Passione – un omaggio alla vita e al fiore i Erikshus
Utställningsproduktion: Norrvikens trädgårdsmästare och florister i samarbete med scenograf Rigmor Grönwall

Utställningsperiod 17 juni –2 oktober

Sommarens stora utställning tar plats i Erikshus. I parkens gröna växthus hyllas livet, växtligheten och blommornas gudinna Flora. Låt dig inspireras och informeras i denna fantastiska utställning och produktion där Norrviken visar prov på vad deras egna trädgårdsmästare och florister tillsammans med scenograf Rigmor Grönwall kan nå för kreativa och inspirerande höjder.

BotaniCar
Utställningsperiod: 4-6 augusti
BotaniCar är upplevelsen där innovation, teknik vävs ihop med natur, skönhet, spektakulär design och funktionalitet med lustfylldhet. Ett event med fokus på både fordon och trädgård som hyllar drömmen om frihet och en grön framtid.

Säsongsöppning: 14 – 18 april kl. 10 – 17
April: lördag & söndag kl. 10 -17
Maj – augusti: dagligen kl. 10 – 17
September – oktober: onsdag – söndag kl. 10 – 17

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Norrvikens trädgårdar
Se ävenUpplev Norrvikens Trädgårdar” på vår systersajt, ListitSweden HÄR!

Text; Norrvikens Trädgårdar
Foto; Lena Evertsson och Norrvikens Trädgårdar

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet