Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

”ALLA FÖR EN, EN FÖR ALLA”

Ännu en vecka har lagts till historien. Just nu en tid som är starkt präglad av oron i vår omvärld. Allt som händer och det som det för med sig påverkar och kommer att påverka oss alla på många olika sätt för lång tid framöver. Jag tänker förstås på den blodiga och orättfärdiga invasionen av Ukraina!

Bilden ovan; Bohuslän. Foto; Stefan Trostel 

Aktuellt är väl om utifall Finland och Sverige, tillsammans ansluter sig till NATO. Själv hoppas jag att man kommer fram till den slutsatsen. Ni minns säkert de berömda orden från ”De tre musketörerna” som författaren, Alexandre Dumas, skrivit; ”ALLA FÖR EN, EN FÖR ALLA”. De orden gäller verkligen i dessa tider i Europa nu.. Här är inte läge att stå ensam kvar och kämpa..

Bilden ovan; Flickor i Ukraina, bär vackra folkdräkter. Glada, förväntansfulla, helt ovissa om den sorgliga historia som ligger framför dem. Foto; Yevhen Paramonov

Svensk besöksnäring

Vad det gäller besöksnäringen i Sverige har många företag det fortfarande tufft efter pandemin och även om man vill, har man kanske svårt att med pengar bistå Ukrainas folk. Dessa företag i svensk besöksnäring behöver hjälp och till att börja med kan nog ökad oro i omvärlden få fler svenskar att välja svemester och hemester även i år. Så även här kan vi ta till de berömda orden, ”Alla för en, en för alla”, på sätt och vis.

Själva, genom vår systersajt, ListitSweden,  erbjuder vi en plattform för dessa företag och genom att hjälpas åt kan vi lyfta många fler av alla de underbara besöksmålen i Sverige. ”Besöksmål/smultronställen” som är så härliga att de förtjänar att delas med andra är precis det vi efterlyser. På ListitSweden försöker vi samla allt det som är värt ett besök och lite till.

Bilden; Drömskt, vackert smultronställe någonstans i fjällen. Foto; Bessi!

Senaste nytt

Via vår blogg på Listitsweden, lägger vi in uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige, tipsa oss gärna om du själv är inom besöksnäringen, eller är privatperson och har ett fint tips på ett smultronställe du gärna vill ska ”Listas” på vår webbplats..

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet