Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Dags att låna pengar?

Att låna pengar kan vara ett sätt att finansiera något som du behöver eller gärna vill köpa, men som du inte har råd att betala direkt. Ett lån kostar oftast pengar i form av avgifter och räntor.

Marknaden erbjuder idag många låneinstitut och olika lånealternativ och det lönar sig att sätta sig in i de olika alternativen innan man bestämmer sig för hur och av vem man vill låna pengar.

Du kan låna pengar under en kort eller lång tid och i princip till vad som helst. Det gäller att du sätter dig in och gör dig medveten om de olika alternativ som finns för att se vilket som är det förmånligaste alternativet för dig.

Det finns några saker att fundera på när det gäller lån:

  • Känner du någon som är insatt och kan tipsa dig?
  • Vilken ränta är du beredd att betala?
  • Hur lång tid vill du ha på dig att betala tillbaka lånet?
  • Vilka jämförelsesajter finns?
  • Var kan du hitta bra referenser till de olika aktörerna från kunderna?
  • Vad händer om du har svårt att betala tillbaka pengarna i tid?
  • Vem ingår du låneavtal med?
  • Hur lång tid tar det från att du gjort en ansökan till att pengarna finns på ditt konto?

Moneezy är ett exempel på dessa jämförelsesajter.

Ibland kan det vara svårt att låna pengar.
Det kan bero på flera saker. Det kan vara så att man har för många kreditupplysningar från UC eller en eller flera betalningsanmärkningar. Om man har låg inkomst eller är student kan det också försvåra möjligheterna till ett lån.

Självklart finns det aktörer på marknaden som riktar sig till människor med svag kreditvärdighet och betalningsanmärkningar. Om det är helt omöjligt att få lån någonstans och du har många kreditupplysningar eller betalningsanmärkningar så finns det snabblån och privatlån med låga krav. Alla lånen har en hög beviljandegrad och passar dig som vill få lån när majoriteten säger nej. Dessa långivare hjälper dig som har svårt att låna pengar hos andra banker.

Här det extra viktigt att vara insatt i de olika krav som ställs på dig vad gäller ränta och återbetalningstid.

Hur bra är det att låna pengar?
Oftast får man höra att det inte är bra att låna pengar, oavsett vad du behöver köpa eller göra. Men ibland kan ett lån vara ett bättre alternativ än att använda dina sparpengar, som du kanske behöver ha som buffert eller har planerat att använda till något annat.

 

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet