Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Köpa smink online? Det här ska du tänka på!

Gillar du smink och bra skönhetsprodukter men bor på opraktiskt avstånd från bra butiker? Köpa kvalitetsprodukter online är smidigt och dessutom är det i regel till ett lägre pris. Att köpa smink online har tyvärr några fallgropar.

En fälla är att det kan förekomma förfalskade märkesprodukter. Framför allt om det rör sig om lite mer exklusiva märken, därför är det bra att använda mer etablerade sidor för näthandel. Det finns även risker med att handla smink och makeup från webbutiker utanför EU.

Köpa smink online utanför EU?
Gillar du att shoppa online kan det vara bra att tänka på att du inte har samma skydd om du handlar utanför EU. När det kommer till smink fasar sminkjättar ut kritiserade kemikalier men utanför EU finns inte samma skydd. Vissa kemikalier som är förbjudna inom EU kan vara lagliga utanför EU.

Det är även svårt som privatperson att veta om en produkt innehåller skadliga ämne. Smink och skönhetsprodukter kan vara extra känsligt då det kan framkalla allergiska reaktioner. Det är inte heller lätt att få hjälp om du blir missnöjd med produkten och det är ofta svårt med returer.

Tryggt att handla smink online hos Luxplus
Luxplus har en webbshop som passar den som är kräsen och samtidigt prismedveten. Det går att hitta många välkända varumärken och ett brett urval av produkter om du gå in på sidan luxplus.se/kategori/makeup-och-smink. Alla produkter kvalitetssäkras och du får garanti på att det är äkta produkter som säljs.

Luxplus är ett danskt företag och grundades år 2013, vilket gör att det är ett etablerat företag som har erfarenhet av europeiska marknaden. Som medlem får du rabatter och kan spara pengar utan att behöva tumma på kvalitet. Produkterna skickas direkt från lager inom EU utan mellanhänder vilket är anledningen till att priserna går att hålla nere.

Välja skonsammare produkter
Smink innehåller en del allergiframkallande ämnen och ibland kan det vara svårt att hitta rätt produkter om du har känslig hy. När du köper smink och makeup online kan du titta efter produkter som har märkningen Allergy Certified.

Produkter med märkningen Allergy Certified har genomgått en granskning av den danska certifieringsorganisationen AllergyCertified. Granskningen går ut på att toxikologer gör en riskbedömning över de olika ingredienserna i en produkt. Produkter med som certifieras bedöms ha mindre risk för att framkalla allergiska reaktioner.

Det finns även certifieringar för ekologiska produkter som är framtagna för att vara mer hållbara för miljön. Vill du vara säker på att produkterna inte testats på djur kan du titta efter märkning Cruelty Free. Det finns även märkningar för veganer som heter Vegan. Det passar även dig som vill ha smink och makeup som är helt växtbaserade.

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet