Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Västkustbanan avstängd under påskhelgen!

Under påskhelgen kommer Trafikverket utföra stora arbeten på västkustbanan, både i Varberg och längre söderut i Skåne. Arbetena kommer stänga av tågtrafiken och tågen kommer ersättas av buss. Vi uppmanar alla som ska resa att vara ute i god tid och att man ska räkna med längre restid.

Bilden; Öresundståg Varberg

Tågtrafiken kommer inte kunna köra genom Varberg, då stora arbeten ska göras kopplat till Varbergstunneln. Bland annat handlar det om flera nya växlar i spåren. Samtidigt är utbyggnaden av dubbelspår vid Maria station i Skåne inne i ett intensivt byggskede, vilket innebär att tågtrafiken stoppas även där. Dessa arbeten kommer stänga av västkustbanan. Buss kommer ersätta tågen mellan Helsingborg och Göteborg.

– ”Man kommer alltid fram, men det kommer ta längre tid. Så det gäller att vara ute i extra god tid, speciellt om man har tider eller anslutningar att passa”, säger Peter Gyllander, Press- och Informationschef på Hallandstrafiken.

Mer exakt innebär detta:

Från kl. 14:00 den 14 april till kl. 14:00 den 18 april
Alla tåg norrut från Skåne kommer vända i Helsingborg. Det innebär att inga Öresundståg kommer köra från Helsingborg upp till Göteborg, eller från Göteborg ner till Helsingborg. Västtågen mellan Varberg och Göteborg är också inställda.

Bussar kommer ersätta tågen enligt nedan:

  • Helsingborg – Göteborg direkt.
  • Helsingborg – Halmstad via mellanstationerna
  • Halmstad – Göteborg via mellanstationerna

Vi uppmanar våra kunder att söka sin resa i reseplaneraren, antingen i vår app eller på hallandstrafiken.se

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Hallandstrafikens webbplats

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet