Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Den omfattande guiden till relationen mellan CBD, sömn och alkohol

Om du börjat använda CBD och dricker är det inte konstigt att tanken vad som händer när man kombinerar de två har slagit dig. Ja, vad händer om man mixar alkohol och CBD? Är det farligt eller inte? Här tar vi en titt på allt du behöver veta om man relationen mellan CBD och alkohol och hur de båda påverkar din sömn.

Vad händer om man mixar CBD och alkohol?
Det första du ska veta är att det inte är farligt att mixa CBD och alkohol. CBD kan i kombination med vissa mediciner bli farligt, men alkohol och CBD är säkra att använda tillsammans.

Vi vet redan att alkohol kan göra dig dåsig, och att CBD minskar sömnsvårigheter och kan hjälpa dig slappna av. Mixar du de två kan de ha förhöjda effekter – och om du har sömnbesvär efter att ha druckit så kan CBD vara räddaren i nöden.

Att mixa de två kommer i de flesta fallen att göra dig sömnig, helt enkelt. Om du har druckit alkohol och har problem med att sova kan det vara en bra idé att ta CBD för att hjälpa dig somna. Vissa tidiga undersökningar pekar dessutom på att CBD skulle kunna hjälpa till att neutralisera vissa sidoeffekter som alkohol ger, som illamående på morgonen till exempel.

Det finns tyvärr inte nog med forskning om CBD och alkoholanvändning för att man ska kunna konstatera alla effekter som kan observeras av att kombinera de två.

Kan CBD hjälpa med alkoholberoende?
CBD kan hjälpa dig med ditt alkoholproblem genom att minska lusten att dricka och suget efter alkohol. Inte nog med undersökningar med människor finns om saken ännu, men en undersökningar med råttor hade lovande resultat.

Det är inte bara alkoholberoende heller, utan CBD har visat sig kunna hjälpa med andra typer av beroende också, som beroende till cigaretter. I en undersökning med 24 deltagare så andades deltagarna in CBD med en vape i en hel vecka, och detta hade effekten av 40% mindre rökning.

Och om du undrar så är CBD inte beroendeframkallande!

Vart kan jag köpa CBD-olja?
Om du letar efter CBD-olja, CBD-kapslar eller till och med CBG-produkter kan du köpa denna typen av premium hampaprodukt från CBDfinola.se. Du kan för närvarande inte köpa CBD-produkter på Apotea eller Apoteket, så det är bäst att du köper produkter från en dedikerad CBD-webbshop som CBDFinola.

 

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet