Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Upptäck Laholm – en mysig stad i Halland

Det finns många små smultronställen att upptäcka i vårt avlånga land och många gånger behöver man inte köra så långt för att hitta dem. Att upptäcka Sverige tillsammans med vänner och familj och kanske hitta lite nya favoritställen är ett härligt sätt att spendera sommaren och våren på.

Om man vill köra lite längre och kanske inte har egen bil ännu, kan man passa på att göra slag i saken och leasa elbil och gå på upptäcktsfärd i Sverige. Att ha tillgång till bil betyder ofta att man kan röra sig lite längre sträckor på kortare tid. Då kanske man till och med hinner besöka alla de ställen man önskar under sin semester. Vill man uppleva en mysig småstad i Halland så kan man gärna ta en tur till Laholm.

Missa inte det här under besöket i Laholm
Om man letar efter Sveriges längsta sammanhängande sandstrand så kan man sluta leta, den finns nämligen i Laholms kommun. Den är 12 kilometer lång och börjar vid Skånegränsen i söder och slutar vid Lagans mynning i norr. Här får man inte missa att ta sig ett dopp under några av sommarens varma dagar. Ta gärna med barnen då detta är ett paradis med breda stränder och skyddande sanddyner.

Gillar man kultur och historia så får man inte missa Teckningsmuseet, det är det enda museet i Norden för teckningskonst och det ligger vid Hästtorget i centrala Laholm. Vill man se någon föreställning eller gå på en föreläsning kan man besöka Laholms teater som har en av kommunens vackraste interiörer.

Är man en äventyrare av rang blir man inte besviken, Laholm bjuder på både små och stora äventyr. Här kan man paddla kanot med eller utan övernattning, man kan också gå på fina vandringsturer i den varierande naturen. Man kan även gå på kosafari eller spela fotbollsgolf med hela familjen.

Shopping – en del av semestern
Tillhör man skaran som tycker att shopping tillhör semestern så blir man inte besviken. I Laholm hittar man många små butiker som inte finns någon annanstans likaväl som kända butiker som man kanske har varit i tidigare.

Man hittar bland annat både små gårdsbutiker, keramik-butiker och gulliga små godisbutiker. Även secondhand butiker och inredningsbutiker finns att hitta här. Här finns något för alla och skulle man bli trött på shoppingen kan man sätta sig ner och ta en fika på något mysigt cafè och bara titta på folk som går förbi.

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet