Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Utbilda dig på distans i Laholm

Laholm erbjuder mycket när det kommer till att ha det som hemort. Närheten till havet, människorna, och naturen är alla anledningar till att många av oss älskar att bo i samhället. Men en sak som det tyvärr finns ett lite sämre utbud av är möjligheter att vidareutbilda sig.

Utbilda dig till lärarassistent på distans. Foto; Juuucy

Självklart kan man alltid pendla till Halmstad, men detta är opraktiskt och inte möjligt för alla. Om du känner att du skulle vilja byta bana i livet, utbilda dig till någonting helt nytt, eller bara komplettera din nuvarande utbildning och erfarenheter kan du göra det på distans och samtidigt behålla dina rötter och närheten till naturen.

Utbildning på distans
Idag så går det att läsa på distans via en lång rad olika högskolor och universitet från hela landet. Genom att sätta dig ner och fundera kring vad du vill göra så kan du lättare hitta en utbildning som går väl ihop med din målsättning och ambitioner.

Så gott som alla distansutbildningar är helt och hållet berättigade till lån och stöd från CSN, vilket gör det möjligt för dig att plugga på heltid.

Om du vill plugga på dina egna villkor
Men det är inte alla som har möjlighet att plugga på heltid. Barn och nuvarande anställning kan göra detta till en omöjlighet för många. Om så är fallet för dig så kan någon av Distansinstitutets utbildningar passa dig som handen i handsken. Som namnet skvallrar om så är Distansinstitutet en utbildare som bedriver sin verksamhet helt och hållet på distans.

Här kan du läsa till exempelvis upphandlare, projektledare, eller lärarassistent helt på dina egna tider och villkor. Detta i sin tur betyder att du inte behöver säga upp dig eller sätta ditt liv på paus för att utbilda dig.

Vad kan man bli om man pluggar på distans?
Idag så kan man plugga till praktiskt taget vad som helst på distans. Det finns vissa utbildningar som på grund av sin natur inte gör det möjligt att läsa dessa på distans, nämnvärt här är exempelvis läkare. Men mer grundläggande och kortare utbildningar går nästan alltid att läsa på distans.

Ett populärt val på senare år har blivit att läsa till polis på distans. Man läser alla teoretiska ämnen hemifrån och på sin egen tid, för att sedan spendera ett antal veckor på högskolan i Stockholm, Malmö eller Borås. Detta kan vara perfekt för dig som känner dig sugen på en ny och meningsfull uppgift, samtidigt som du inte behöver flytta. Du kan sedan ansöka om att få jobba i ditt närområde.

Men det kan som vi tidigare har nämnt också vara perfekt för dig som vill komplettera din utbildning eller erfarenhet för att få möjlighet att söka helt nya sorters jobb. Ofta kan specielkompetens inom ett specifikt område agera som tungan på vågen när en arbetsgivare väljer mellan två kandidater, och att vara den mer välutbildade ses som ett stort plus.

Om du känner att det här skulle kunna vara någonting för dig så är det bara att börja läsa på online. Det finns gott om information att hämta, och man kan även ta kontakt med en yrkeshjälpledare för att få ytterligare assistans, någonting som går att hitta på komvux i Halmstad.

 

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet