Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Välkommen vår- äntligen dags för säsongsöppning!

Den 14 april öppnar Norrvikens trädgårdar upp årets säsong och bjuder bland annat på passionerade målningar under bar himmel, Tulpanmani och oförglömliga Ögonblick. Butik Norrviken är välfylld med årets nyheter och Orangeriet restaurang välkomnar med påskmeny. För de minsta finns påskaktiviteter och möjlighet att delta vid årets Koifisksläpp! Som vanligt- något för alla oavsett ålder.

Bilden ovan – Passionens år! Foto; Lena Evertsson
info
2022 kommer gå i passionens tecken på Norrvikens trädgårdar. Ett år då livet, det vackra och det modiga hyllas. Trädgården är scenen där allt utspelas och blommorna utgör skådespelets primadonnor. Det är känslosamt och utanför ramarna − precis så som passionen är. Det kommer bjudas på Vårpassion, Tulpanmani, Passionerade målningar under bar himmel, Paradrabatter skapade av Hanna Wendelbo, fotoutställningen Ögonblick och sommarens stora utställning Passione – un omaggio alla vita e al fiore …och självklart mer – det får bli en överraskning.

Årets tema PASSION gör sig påmint runt om i parken. Det ska kännas och sätta avtryck. Låt dig exempelvis hänföras av en färgexplosion i gult, rött, lila och svart genom utställningen Tulpanmani i Erikshus, där tulpanen, denna mytomspunna juvel, får visa sig i all sin glans. Njut även av den passionerade utställningen ÖGONBLICK i Villa Abelin. En fotoutställning med fokus på ögonblicken som påminner oss om vad passion ger livet.

Under lördagen och söndagen ges den trädgårdsintresserade möjlighet att följa med någon av Norrvikens trädgårdsmästare för att lyssna till ”Kort och gott om tulpaner och vårlökar”.
Påsken gör sig självklart påmind genom bland annat vackra blomsterarrangemang, påskmeny i Orangeriet restaurang och olika påskaktiviteter för parkens yngsta besökare. Alla påskkärringar välkomnas. Här finns till och med en startbana mot Blåkulla och parkeringsmöjlighet för kvasten!

Strosa runt i våra stilträdgårdar eller leta dig upp genom skogen längs åsen och finn din egen favoritplats. Skogsslingan ovanför Hasses glada trädgård är öppen för en skön vårpromenad.

Välkomna till Norrvikens trädgårdar!

Säsongsöppning 14 – 18 april kl. 10-17

Lördag 16 april
12.00 Koifisksläpp
11.00 & 13.00 ”Kort & Gott om tulpaner och vårlökar” Ingen föranmälan krävs, samling framför Erikshus
11-14 Påskharar på besök

Söndag 17 april
11.00 & 13.00 ”Kort & Gott om tulpaner och vårlökar” Ingen föranmälan krävs, samling framför Erikshus
11-14 Påskharar på besök

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Norrvikens trädgårdar
Norrvikens trädgårdars evenemang

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet