Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Killhults Countryfestival 20-ÅRS JUBILEUM

Jag gillar countrymusik väldigt mycket. Och countrystilen. När det då arrangeras både och knappt ett par mil hemifrån sticker man förstås dit. Killhult ligger mellan Laholm och Örkelljunga och bara en kort bit från Våxtorp. Tyvärr ställdes ju festivalen några år på grund av covin-19 men kommer tillbaka i sommar, 2022 den 12-13 augusti. Jag längtar redan efter den!

Text & Bild; Carl Stridsberg, LoveLaholm.se

Så nu har vi något att se fram emot sommaren 2022! KILLHULTS COUNTRYFESTIVAL: 20-ÅRS JUBILEUM. Killhults Countryfestival bjuder på en härlig blandning av country, western, rockabilly, bluegrass & rock`n`roll. Musik för alla åldrar! Servering – Marknad – Underhållning

Nedan lägger jag in lite bilder på den sommaren jag var där och tog lite foto. La även till ett litet videoklipp från 2012 så du som aldrig varit där får en liten susning om hur cool den här festivalen är!

2022 är Killhults Countryfestival den 12-13 augusti, är alltså ett datum att boka in om du gillar country!
(Webbplatsen öppnas i ett nytt fönster)

Det första man möttes av när man kom fram var en fullsmockad campingplats med husbilar och husvagnar uppstallade tätt intill. På många hängde den amerikanska flaggan jämte den svenska. Inte så konstigt med tanke på att countrymusiken har sina rötter USA. Väl framme vid entrén möttes man av två förtjusande vackra och trevliga unga damer!

flickorna_entren680

Man hann knappt lämna entréområdet förrän ljuv countrymusik nådde ens öron..

banda680

Längre fram fanns en skylt som sa att man fick lämna sina vapen och knivar hemma och att man drack på egen risk. Påminde lite om gamla tiders salooner. Nu hade jag lämnat mina sexskjutare hemma och eftersom jag körde bil tänkte jag inte bälga i mig tunnor med öl heller. Blev en liten burk Fanta. I baren satt många glada countrylovers som gärna bjöd på ett leende och hälsade glatt! Här var det fokus på att vara social och att umgås.

happypeople680

Inne i huvudområdet möttes jag av sheriffen, Robert, 10 år och hans vicesheriff, Kjell- Åke, något äldre.

robertb680

Robert var nog den coolaste sheriff jag mött. Han hade ett lite trött uttryck som man får av att upprätthålla lagens långa arm och bekämpa skurkar och bovar hela dagen lång. Han döljde sina skjutjärn på ett proffsigt sätt. Och om de inte hjälpte tvekade han inte att sätta tänderna i skurkarna!

robert_sheriffen600

Sedan dök de upp, de gamla västernlegenderna. Där fanns Buffalo Bill med sitt damfölje…

buffalobill680

Snabbskytten Wayatt Earp och hans dam…

wayatt_Earp680

Och så den vilde David Crocket med sitt lite blyga damsällskap..

trapper680

Blev man hungrig av allt dansande bjöds det på stekt gris och grillade tuppben!

steakhouse680

Här fanns också kaffeservering förstås. Kaffe är väl en cowboys nationaldryck, jämte whisky!

coffeebar680

Dansen man bjöd upp till var äkta squaredans. Väldigt roligt att titta på säkert mycket roligare att göra..

Men jag hade nog satt krok på mig själv med mina långa skankar!

sqaredans680

I små shopar kunde man köpa det mesta i countryväg. hattar, remmar, cd-skivor, T-shirts med mera..

westernmarknad680

Motvilligt drog jag mig så hemåt eftersom jag skulle hinna med ett ”fotoskjut” till på hemvägen. Med krutröken hängandes i näsborrarna och till glad countrymusik begav jag mig iväg hemåt korsandes mellan glada folk varav de flesta ”var i hatten” – Det vill säga, de hade en snygg countryhatt på huvudet.

Till tonerna från en välkänd sång från bandet, ”Adios compandre, adios amigos”, som Jim Revees, en sedan länge bortgången countrystjärna hade stora framgångar med, lämnade jag Killhults Countryfestival för denna sommaren. Men jag hade inte ens lämnat den bakom mig förrän jag längtade dit igen, nästa sommar.

 

BESÖK VÅRA SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet