Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

En vända på akuten i Halmstad och en hyllning till personalen!

Fick problem med vaktmästaren i magen och fick lov att dra in till akuten i Halmstad. Detta efter ett samtal med 1177 där sköterskan tyckte det var det bästa.

Text; Carl Stridsberg – Bilderna; Olika fotografer från Pixabay

Problemen jag hade var att det var stopp i rören, likt som kan hända med ens avloppssystem då och då. Det blir lätt så när man har ett stillasittande jobb och motionerar alldeles för dåligt, äter vitt bröd och annat onyttigt som stoppar igen. Samt att man sedan mer än tio år äter medicin som också är stoppande. Så det gäller att planera sin kost och motion och inte slarva med det…. vilket jag gjort senaste tiden.

Väl på akuten möttes jag säkert av ett tiotal läkare, sköterskor, undersköterskor och transportörer. Och vilket bemötande jag fick! De var alla helt underbara! Allt från läkaren till lavemangssköterskan. Fick också genomgå en skiktröntgen. Just magtarmar är den inte så hej på, inte helt lätt att definiera problemen så eventuellt får man genomgå en kamera genom hela avloppssystemet. Mitt eget då alltså. Men den hittade en cysta på ena njuren så den ska undersökas närmare efter Midsommar. Den första läkaren som jag träffade sa att om jag hade en tumör i magen, skulle jag läggas in och snarast opereras. Inga långa väntetider där alltså. Nu tror man inte att det är det och en annan hoppas ju. Det räcker så gott med cystan på njuren.

Men till personalen igen. Den här dagen jag var där var de väldigt lite personal men det var knökfullt med patienter. Ändå arbetade personalen på med ett stort lugn och tålamod. Faktum är att jag kom in vid 10.00- tiden på morgonen och var på akuten till ca 18:00 och under hela den tiden hörde jag bara vänliga röster från personalen överallt. De tröstade små barn som grät, de la sin hand på en äldre man som verkade ha väldigt ont, tröstade honom och hjälpte han med allt. Hela tiden transporterades patienter i de till synes oändliga korridorerna. Transportörerna likt läkarna, sjuksköterskor och undersköterskor verkade ha hur mycket att göra som helst. Måste säga att jag blev mäktigt imponerad av deras professionella och vänliga sätt att handskas med oss patienter.

Nu är ju min egen kära maka undersköterska, har jobbat inom vården i mer än 40 år och jobbar alltjämt då och då. Ofta får hon sitta vak där någon äldre man eller kvinna ligger för döden, ibland utan någon enda anhörig vid deras sida. Kan ni förstå hur värdefullt det är att då få lägga sin kalla, trötta hand i en sköterskas varma hand? Känna att det finns någon där, att man inte dör helt ensam? Det måste betyda oerhört mycket för den döende, så mycket att det är svårt att ta in.

Själv brukar jag kalla min hustru för en ”Jordängel”, hon har ett sådant tålamod och lugn, är empatisk och är alltid vänligt inställd till sina patienter, trots att det kan gå vilt till inom vården hon jobbat på.

Nu vet jag inte om någon som jobbar på Akuten i Halmstad läser dessa mina ord. Men om någon gör det, hälsa varmt från mig, Carl Stridsberg. Hälsa att jag är så tacksam och glad för att de finns. Hälsa dem att de är väldigt mycket värdefulla och att de alla, likt min hustru, är Jordänglar i mina ögon!

 

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet