Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

GLAD MIDSOMMAR 2022

Nu är den underbara sommaren här och med den Midsommar och Midsommarfirande och då får vi sjunga den underbara, ”Idas sommarvisa” med flera andra sköna sommarvisor.

Bilden ovan; Foto av Pasi Mämmelä från Pixabay 

Dukat för en midsommardröm!

Sakta men säkert blir dagarna längre och längre, och innan vi vet ordet av är den här: årets längsta dag! Och med den dukas borden upp med sill, potatis och jordgubbstårta. Kanske binder du en krans av blommor och sjunger upp inför dansen kring midsommarstången då vi hyllar grodor utan öron och räven som raskar över isen. Med en vår som inte riktigt varit sig lik längtar vi efter en midsommarafton full av värme, kärlek och gemenskap. Och även om vi i år kanske inte firar med lika många gäster som vi annars hade gjort finns det ingen anledning att spara på midsommar-känslan.


Foto;  Jill Wellington från Pixabay

Midsommarsånger & danslekar
I Sverige firas midsommar ofta med dans kring midsommarstången. Man dansar i ring runt majstången, sjungandes kända lekvisor. Många av dessa visor finns nog redan i bakhuvudet, men lite hjälp med texterna och rörelserna kan vara på sin plats.
infoinfo


Foto;  Jill Wellington från Pixabay

Här finns texter och musik till 31 svenska midsommarsånger och ringlekar, vilka passar perfekt för midsommardans runt stången. Lyssna på melodin, lär dig texten och spana in dansstegen!

Lyssna på Idas sommarvisa här!


Midsommarfirande i Timmershult. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet