Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Låga grundvattennivåer i Laholm!

Just idag, den 19 Juni, faller det ett tyst strilande regn utanför mitt fönster. Ett regn som tacksamt tas emot av växter och djur i naturen och i vår trädgård.

Foto/Källa; Pixabay

Svenskt Vatten – Vatten är en dyrbar gåva! Varje liten droppe kan komma att bli livsavgörande. 

Däremot läser jag på sajten, Svenskt Vatten, att de uppmanar flera kommuner till att spar på vattnet, bland annat Laholm, där vi redan har vattenbrist! Svenskt Vatten uppdaterar och reviderar informationen om vattensituationen i Sverige fortlöpande. Här kan du läsa om aktuella bevattningsförbud.


Hur mycket skog kommer att gå upp i rök i år? Foto/Källa; Pixabay

I sommar finns ett inrapporteringsverktyg skapats som ger en samlad bild av vattenläget. Det sker genom att Svenskt Vattens medlemmar, via webben, rapporterar in den aktuella situationen i respektive kommun. På så sätt kan Svenskt Vatten ha den samlade bilden och delge informationen till media och myndigheter. Men även vi privatpersoner och företag kan ju kika in och förbereda oss, börja spara på vattnet.
Här kan du läsa om vad just du kan göra!


Vi kan alla hjälpas åt att spara på vattnet. Foto/Källa; Pixabay

Vattenutmaningar
Vi har tillgång till mycket vatten i Sverige. Men det betyder inte att rent vatten är en självklarhet. Några av de vattenrelaterade utmaningar som vi står inför i Sverige kan du läsa om här!

Grundvattnet

SMHI och SGU (Sveriges geologiska undersökning) redovisar var grundvattnet står i år över hela landet. Det behövs mycket mer regn för att återställa grundvattennivåerna i hela landet.
Det kan du läsa om här!

 

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet