Laddar

25
jun

  • 25 juni, 2022

Mycket hög vattenförbrukning i delar av Båstads kommun!

Foto/Källa; NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB)

-”Igår kväll trodde vi att det var en jättestor läcka. Men sedan avtog vattenuttaget vid 23-tiden. Så beter sig inte en läcka. Vi ser nu under morgonen i övervakningssystemet för vattenproduktionen att återhämtningen i systemet går långsammare jämfört med hur mycket vatten som förbrukas. Fortsätter detta uttag riskerar vi att tornet töms och inget vatten i ledningarna”, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

NSVA uppmana alla som använder det kommunala dricksvattnet att vara extra återhållsamma. Berätta gärna för grannar och andra som vistas i området om att vara extra sparsamma med vattnet.

”Vattenverken går på maxkapacitet. Fortsätter den förbrukning vi såg igår och nu på morgonen måste bevattningsförbud införas, troligen idag eller i morgon. Därför vill vi uppmana alla till att spara på vattnet”, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

Så kan du hjälpa till
Just nu hjälper du bäst till med att använda så lite vatten som möjligt. Använd vatten till mat, dryck och personlig hygien.

OM NSVA
NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen.
Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.