Laddar

13
jun

  • 13 juni, 2022

Smakrundor, konstutställning och blomsteräng längs Kattegattleden i sommar

Foto; Region Halland

Smaka på Kattegattleden
Upptäck unika smaker och upplev lokalproducerad mat och dryck. Mellan maj och september finns ett 40-tal härliga smakrundor att välja mellan under det populära konceptet Smaka på Kattegattleden.

Konstutställning (X)sites Kattegattleden
Cykla på konstutställning längs Kattegattleden. Mellan Utvälinge i Helsingborg och Apelviken i Varberg finns sju temporära, platsspecifika konstverk att upptäcka, genom landartutställningen (X)sites Kattegattleden. Det är fjärde gången konstnärer får möjlighet att skapa konstverk längs cykelleden. Utställningen pågår till 7 november.

Visit Halland-ängen blommar
För andra året blommar nu ängen längs med Kattegattleden i Vilshärad. I år är den dessutom längre än förra sommaren, totalt 1,3 kilometer. Nu surrar det återigen av bin, humlor och fjärilar bland honungsört, bovete, blåklint och andra blommor.

Blomsterängen är en del i Visit Hallands hållbarhetsarbete och också en del av arbetet med att skapa upplevelser längs Kattegattleden som Region Halland är ledhuvudansvarig för, säger Jonas Olsson, verksamhetsansvarig för Visit Halland.


Foto; Atelje Lena

Det känns fantastiskt att det finns så många olika upplevelser längs Kattegattleden, fortsätter Jonas. Förutom alla stränder, fiskelägen, caféer, trädgårdar och små och stora städer så tillkommer varje år allt fler events och temaupplevelser. Variationen i upplevelser ökar Kattegattledens attraktionskraft vilket gynnar besöksnäringen längs leden.

Kattegattleden invigdes 2016 som den första nationella cykelleden. Leden har fått flera utmärkelser, bland annat som Europas bästa cykelled 2018. Nu finns ytterligare två nationella cykelleder – Sydostleden och Sydkustleden. Alla tre lederna samarbetar internationellt under namnet South Sweden Trails.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Kattegattleden – den havsnära cykelleden
Visit Halland-ängen
Smaka på Kattegattleden
(X)sites – konstverk längs Kattegattleden
South Sweden Trails – 90 mil cykelled i södra Sverige

OM Visit Halland
Visit Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. För att lyckas få fler människor att uppleva allt det fina i Halland samverkar vi med både destinationerna och företagen i Halland.

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.