Laddar

4
jul

  • 4 juli, 2022

Stig Helmer ser sig om i Laholm och Teckningsmuseet!

Bilder & Text; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Stig har annars sin hemort i Uppsala på ”Åbergs Museum.  Först var vi alltså på Teckningsmuseet i Laholm. Stig undrade lite om man kanske ville ha en liten utställning om honom här? Stigs pappa fick faktiskt med en utställning i somras, där ser man!

SH_Teckningsmuseet72803

Den mycket trevliga receptionisten kramade om Stig Helmer så han nästan blev generad. Han undrade lite försiktigt om hon var singel när vi gick därifrån..

SH_Teckningsmuseet72804

Sedan ville Stig, se en av Laholms alla fina konstverk….

SH_Statyn_Hasttorget2048
… var tror du Stig är just nu?

SH_Statyn_Hasttorget204802
Ja, precis. Vid den fina statyn på Hästtorget.

Vi besökte deras nya fina pub och tog en juice ….

SH_Puben

Stig Helmer blev stum av beundran av den vackert inredda puben.

pub_stadshotellet728
Puben går i engelsk stil och är hur mysig som helst! Stans bästa ställe och godaste juice?

Sedan ville Stig se på vårt mysiga torg. På vägen dit passerade vi ett paraply som någon glömt. Eller? Stig, stod här en stund och försökte flera gånger ta tag i det. Men det var som om det var målat in i väggen. Jag fick till slut berätta att det var en målning av Laholms egen populära konstnär, Kirke Ralph. Han har lämnat sina avtryck i hela staden. Jag har lovat att visa Stig så mycket jag kan. Kanske kan han även få följa med på en guidad konstrunda om Kirke och hans målningar till sommaren. Man brukar ha den till hans minne…

IMG_5626

Eftersom Stig Helmer älskar böcker tittade vi in på Laholms Bokhandel. Där hittade jag ett par favoriter som Stig Helmer gillade!

Bokhandeln900
”Gamla Laholm” och ”Samlade skrönor och saltade sanningar” blir säkert ofta inslagna som julklappar i år? Eller vad tror ni?

Vill du också ta med dig Stig Helmer på dina resor och upplevelser? Ska kolla om det finns många av Stig Helmer. Får återkomma med frågan.. Han är inte dyr att ta med sig. Behöver inget pass, inget visum, ingen solkräm, inga kläder. Han är lite rädd för att flyga och han är lite udda, på ett så där mysigt sätt.. Vet du inte vem Stig Helmer är? Oj, då måste du se filmerna om honom. Jag lovar att du kommer att få många glada skratt.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.