Laddar

28
sep

  • 28 september, 2022

Laholmsuppväxte Martina är debuterande författare!

När det var dags för universitet hamnade hon på östkusten och har sedan bott i både USA och Stockholm innan hon landade på Ekerö. Men västkusten återkommer hon alltid till.

”Hela min barn- och ungdom har spenderats i Laholm och Halmstad, så det är klart att det ligger nära hjärtat. Dessutom har jag fortfarande vänner och familj kvar som jag besöker så ofta möjlighet ges”, säger Martina.

Spänningsromanen Deadline var det första manus Martina skrev och några större förhoppningar på att förlag skulle vara intresserade av det fanns inte. Därför blev hon både chockad och glad när flera förlag var positiva och erbjöd utgivning. Hon beskriver att hon arbetat med skrivande hela sitt yrkesverksamma liv, antingen som copywriter eller marknadsförare, men att ett bokmanus är en helt annan upplevelse.

-”När jag sätter mig ner med en idé och börjar skriva är det inte alltid att jag själv vet var berättelsen ska ta vägen, det är en häftig känsla”, berättar Martina och fortsätter, ”än häftigare är det såklart att andra också vill läsa det jag skriver och att boken lyckades ligga kvar på Populärt!-listan på Nextory i över en månad efter lansering”.

Idag skriver hon på uppföljaren till Deadline där man får fortsätta följa konsttjuven Alivia Krans och de andra. Och hon utesluter inte att det kan komma böcker som utspelar sig i Laholm med omnejd.

-”Jag har en idé som ligger och bubblar. Vi får se vad det kan bli av den”, säger Martina. Deadline är tillägnad minnet av Martinas pappa och bror. Författarnamnet Royy är dessutom valt för att hedra hennes pappa.

Boken hittar du bland annat på Adlibris (just nu till kampanjpris):
https://www.adlibris.com/se/bok/deadline-9789189484429

Och mer om Martina, och alla köp- och lyssningsställen, hittar du här: https://www.martinaroyy.se/

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.