Laddar

15
sep

  • 15 september, 2022

Ny hundfest intar Kalmar

Foto; Erika Dahlman

Hundfesten kommer att äga rum på Kalmartravet och innehåller allt från tävlingar till prova-på-aktiviteter. Besökarna kommer att få uppleva ett Lag-SM i rallylydnad, ett rasmästerskap i agility, tävlingar i lydnad och utställning för alla raser, officiellt för bruksraser. Det blir också gott om kringaktiviteter av olika slag, både uppvisningar och prova-på-aktiviteter.

Evenemanget äger rum på en stor yta, så vi har möjlighet att visa upp den stora bredd som finns inom hundsporten. Eftersom evenemanget innehåller flera olika tävlingsgrenar kommer vi att få se en härlig blandning av hundraser. Besökarna kommer också att ha möjlighet att ta med sin egen hund så att man kan delta i aktiviteter tillsammans. Det kommer att bli en väldigt rolig helg för alla som gillar hundar och är också ett bra tillfälle att få veta mer om allt man kan göra tillsammans med sin fyrfota vän, inte minst om man är nybliven hundägare, säger Ida Qvarnström, som är projektledare för Hundfesten.

Hundfesten väntas locka deltagare från hela södra Sverige och uppskattningsvis kommer närmare 800 hundar att delta.
– Det blir ett bra komplement till Guldagility, som gjorde comeback i år och kommer att genomföras vartannat år. Redan nu är Kalmar känt inom agilityvärlden för att vara en bra hundstad, så vi har ett bra utgångsläge, tillägger Ida Qvarnström.

Guldagility är ett väldigt omtyckt evenemang som har gett eko i agilityvärlden. Nu har vi chansen att bredda Kalmars utbud inom hundsportsevenemang och göra en mer långsiktig satsning på hundsport, säger Marcus Larsson, projektledare evenemang, Destination Kalmar.

Om Hundfesten
Hundfesten äger rum på Kalmartravet den 20−21 maj 2023. Evenemanget är ett samarrangemang mellan 10 brukshundsklubbar i regionen: Kalmar, Öland, Saxnäs, Nybro, Emmaboda, Hultsfred, Oskarshamn, Mönsterås, Torsås och Högsby.

OM Destination Kalmar
Destination Kalmar utvecklar, profilerar och marknadsför Kalmar som destination i samverkan med näringslivet och Kalmar kommun. Vi bidrar till att Kalmar är en attraktiv plats året runt både för invånare och besökare.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Destination Kalmars webbplats

TEXT;Destination Kalmar

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.