Laddar

29
sep

  • 29 september, 2022

Region Halland satsar miljoner på hållbar destinationsutveckling

Foto; Alexander Hall

– ”Det här är ett viktigt steg för att utveckla Halland som en hållbar och attraktiv besöksdestination året runt”, säger Jimmy Sandberg, avdelningschef på Visit Halland.

Under tisdagen togs beslut om en 3-årig finansiering av hållbar destinationsutveckling i Halland. Det är ett projekt som har genomförts 2021 och 2022, men då har kommunerna bara kunnat söka pengar för ett år i taget. Nu blir det möjligt att ansöka om fleråriga projekt.

– ”Vi ser att destinationsutveckling tar tid och en flerårig finansiering skapar mer kontinuitet och gör det enklare för kommunerna att satsa på långsiktiga och hållbara insatser, vilket är precis det vi vill uppmuntra till”, säger Ellinor Huisman, strateg på Visit Halland.

Under perioden 3-28 oktober kan kommunernas turistorganisationer ansöka om medel och det finns två olika typer av insatser de kan söka för:

  • Projekt eller processer som syftar till att skapa eller utveckla upplevelser, besöksmål, platser eller andra reseanledningar på ett hållbart sätt.
  • Ett evenemang som bidrar till att utveckla platsen på ett långsiktigt och hållbart sätt med bestående inslag.

Hållbar destinationsutveckling kan innebära många olika saker. Det kan till exempel handla om att minska miljöpåverkan i en upplevelse, att skapa besöksmål utanför högsäsong, gröna omställningar eller att utveckla en plats som är bra för såväl besökare som invånare och företag.

– ”Vi hoppas verkligen att Hallands kommuner tar chansen att söka medel så vi tillsammans kan fortsätta utveckla Halland till en hållbar och attraktiv året-runt-destination”, avslutar Ellinor Huisman.

OM Visit Halland

Visit Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. För att lyckas få fler människor att uppleva allt det fina i Halland samverkar vi med både destinationerna och företagen i Halland.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Visit Hallands webbplats
Appen A day in Halland – Ladda ner!
Region Hallands webbplats

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.