Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

SeniorNet Sweden lanserar studieportalen Seniornetstudera

SeniorNet Sweden lanserar studieportalen seniornetstudera.se den 19 september 2022. Seniornetstudera.se är vår studieportal där vi samlar tips, kurser och videoklipp för dig som vill orientera dig i den digitala tillvaron.

Innehållet är sökbart och sorterat i olika svårighetsgrader. På seniornetstudera.se finns studiematerial för enskilda studier och för kurshandledare. Lär dig i din egen takt med seniornetstudera.se.

Idag behöver du digital kompetens för att kunna delta i samhället. Du måste ladda ner en App för att gå på bio, för att betala räkningar eller åka buss. En enkel match för många. Men för en senior kan det innebära problem. Hitta rätta appen, ladda ner och skapa konto eller logga in med BankID. Var ska jag söka och hur vet jag att ingen lurar mig?

Tack vare pandemin uppmärksammades den skriande bristen på digital delaktighet bland seniorer. Till dess att alla medborgare oavsett ålder kan delta i samhällslivet på den nivå de själva önskar så är detta en fråga om tillgänglighet och i grunden om demokrati. Därför har SeniorNet Sweden tagit fram studieportalen SeniorNet Studera och medel från Infrastrukturdepartementet gav oss möjlighet att förverkliga idén.

SeniorNet Sweden är en ideell förening med seniorer som lär seniorer digital teknik med kursverksamhet i lokala föreningar runt om i landet. Dagny Carlsson, världens äldsta bloggare, var hedersmedlem.

Seniornetstudera.se har utvecklats av SeniorNet Sweden tillsammans med Funka.com, vars specialitet är funktion och tillgänglighet.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Studieportalen SeniorNet Studera
SeniorNet Sweden
Funka.com

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet