Laddar

13
sep

  • 13 september, 2022

Skördefest på Tjolöholms Slott 16-18 september

Bilden ovan; Tjolöholms Slott. Foto; Kajsa Sjölander

I köksträdgården har Hanna Wendelbo en utställning där hon visar tjugo av sina absoluta favoritdahlior. Det kommer arrangeras naturkamp, chiliätartävling, tångsafari, äppelkakstävling och fria visningar av Tjolöholms olika trädgårdar.

Foto; Kajsa Sjölander

– Vi har även i år valt att satsa på olika barnaktiviteter, musikunderhållning och ett program för en bred publik. I år har vi även aktiviteter och utställare i vår köksträdgård. Förutom att grilla din egna toast över någon av eldarna på området så har vi höstmenyer i våra serveringar och många food trucks på området. För oss är det viktigt att lyfta lokala producenter från Halland och västra Götaland och skapa en upplevelsemarknad med programpunkter som både underhåller och lär, säger David Dagemark, evenemangschef på Tjolöholms Slott.

På årets skördefest kan stora som små sjunga med Tjolöholms dräng, prova på käpphästbanan, gå på styltor, delta i tipspromenad, prova på tramptraktorer, hoppa i halm och pumpabowling. Under fredagen kommer Äskhults by visa hur man gör senap på gammalt vis. Naturum Fjärås Bräcka anordnar ”naturkampen” på fredagen och tångsafari på lördagen och söndagen, samt erbjuder smakprover på bland annat sockertång och tångknäcke.


Foto; Kajsa Sjölander

– Så nu hoppas vi på en riktigt härlig skördefest med mycket besökare och bra väder, säger David Dagemark, evenemangschef, Tjolöholms Slott.

Sjung med Tjolöholms dräng, gå tipspromenad och åk häst och vagn runt godset. De yngre besökarna kan provsitta lantbruksmaskiner, leka i Tjolöholms lekby, köra tramptraktorer och mycket annat.

Bilden; Sjung med trädgårdsdrängen. Foto; Will Rose

OM Tjolöholms slott i Kungsbacka kommun som sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader.
Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö. Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottets välbevarade inredning bjuder på brittisk ”comfort” samt för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom t ex rundspolande duschar och en av Sveriges allra första dammsugare med en vikt på ett ton.

Den vidsträckta slottsträdgården vetter mot havet och godset har milslånga promenadstigar bland ekskogar och längs strandängar. Slottsträdgården, slottsparken och den naturskyddade halvön är tillgänglig för besökare under hela året.

Foto; Will Rose

Godset består även av en slottskyrka i skotsk stil och en idyllisk allmogeby. Idag är Allmogebyn och slottets grindstuga ett kulturhistoriskt upplevelsehotell med möjlighet att bo på godset för en natt, långweekend eller en vecka.

Den nationalromantiska Storstugan från 1904 erbjuder mat- och kaffeservering. Här serveras hemlagad mat baserad på halländska råvaror från lokala producenter.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Läs mer om Skördefesten HÄR!
Tjolöholms webbplats

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.