Laddar

22
sep

  • 22 september, 2022

Välkommen höst – du sprakande årstid

Bilden; Spegeldammen och Villa Abelin. En vacker vy med höststämning av spegeldammen och Villa Abelin. Foto; Norrvikens trädgårdar

Trädgårdsnjutning och kunskapsinhämtning
Ett besök på Norrvikens trädgårdar är aldrig det andra likt. Under årstiderna skiftar parken sin skrud och erbjuder nya upplevelser för besökaren. Höstens tema är, förutom den gränslösa njutningen av trädgårdarna, lärande och kunskap. Vi lär oss planera för våren och hur vi under hösten skapar de allra bästa förutsättningarna för våra trädgårdar. De insatser vi gör nu, får vi njuta av när naturen åter väcks upp i vår efter sin vintervila.

Höst i japanska trädgården. Foto; Eva-Marie Furevi

I ”Gör rum för våren” inspireras och tipsas deltagarna till en lyckad lökplantering. Under ledning av hortonomen Emelie Cangård och trädgårdsinspiratören Annika Christensen guidas deltagarna i konsten att skapa de bästa förutsättningarna för en välmående och vacker trädgård att njuta av till våren.

Nytt för i år är även Höstlovskul för barnen. Mellan 3-4 november välkomnas alla barn till Norrviken. Det blir bland annat höstpyssel med Kristina Digman, spökmysterium och ansiktsmålning. Allt detta varvas under hösten med beskärningskurs, fruktbestämning, bukettbindning & pumpaworkshop med Hanna Wendelbo, Äpplets dag, Äppel Päppel & Kafferep med Hasse & Monica och mycket, mycket mer.

Norrvikens trädgårdar välkomnar till en park i sprakande höstfärger, tid för återhämtning i naturen och stora möjligheter för dem som önskar fylla på i kunskapsbanken kring såväl trädgårdsskötsel som odling eller djupare kunskap kring det odlade äpplets historia.

Höstprogram (för mer fördjupad information, se hemsidan, länk nedan.)

Kafferep med Hasse & Monica 20/9, 25/10 och 22/11
Det blir musiktävling, gästartist, kaffe & kaka, sång, musik och mycket skratt.

Äppelhelg 23-25 sep
Äppelfest i Hasses glada trädgård. Delta i beskärningskurs med Norrvikens trädgårdsmästare Pierre Nestlog och lyssna till en inspirerande föreläsning om hur man historiskt har odlat äpplen.

Det odlade äpplets historia 25 sep & 9 okt
Följ med Norrvikens trädgårdsmästare, Pierre Nestlog på en spännande resa i äpplets historia.

Beskärningskurs 25 sep & 9 okt
Pierre Nestlog, ansvarig för trädgårdarna på Norrviken ger sina bästa tips kring beskärning.

Äppel Päppel- höstkul med Hasse & Monica 25 sep & 9 okt
Hasse gillar äpplen och ställer till med ett riktigt äppelkalas på Norrviken! Det kommer bjudas på lite sång, lite lek och lite att lära sig.

Färgstark passion – höstfinal i Erikshus 23 september – 30 oktober
Hösten tar för sig, breder svulstigt ut sig och är inte blygsam. Det växer så att det knakar. Blommorna sträcker på sig och ropar – se mig! Möt en passionerad final i ett färgstarkt crescendo med blomsterinstallationer i Norrvikens gröna växthus. Producent: Eva Canebro

Kunskapshelg på Norrviken 7-9 oktober
En helg fylld av kunskap. Guidade turer, beskärningskurs, fruktbestämning & inspirerande föreläsningar.

Fruktbestämning 8 & 9 okt
Få hjälp med att sortbestämma dina äpplen av pomologen Robert Daun.

Gör rum för våren 8 okt
Inspirationsföreläsning, planera och plantera vårens lökar, ledd av Annika Christensen & Emelie Cangård.

Bukettbinderi & pumpaworkshop med Hanna Wendelbo16 okt
Lär dig konsten att odla blommor samt binda buketter eller passa på att lära dig skapa de mest dekorativa pumporna. Två olika workshops som båda går av stapeln den 16 oktober.

Höstlovskul för Norrvikens yngsta besökare3 & 4 november
Välkommen till ett läskigt äventyr när Norrviken bjuder in till Höstlovskul. Det blir spökmysterium, höstlovspyssel, ansiktsmålning och mycket mer.

Dessutom konst, antikviteter & Inredning
Stockholms auktionsverk kommer till Norrvikens trädgårdar den 29 oktober. Passa på att få dina föremål värderade. Karin Laserow- inred med antikviteter 4 nov. En inspirerande guidning kring hur du kombinerar antikviteter med moderna möbler och objekt.

Öppet kl. 10 – 17
21 september – 6 november: onsdag – söndag
7 november – 20 november: lördag & söndag
Vinter på Norrviken: 30 november – 18 december (för mer information kring Vinter på Norrviken, se hemsidan, länk nedan.)

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Norrvikens trädgårdar
Norrvikens trädgårdars evenemang

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.