Laddar

25
okt

  • 25 oktober, 2022

Tälta på vintern – en guide

Med rätt förberedelser går det absolut att tälta på vintern. Här är några tips:

  1. Välj ett tält som är anpassat för vinterbruk. Se till att ditt tält har god isolering och ventilation så att det inte blir för kallt.
  2. Packa rätt kläder: Ta med flera lager av varma kläder, inklusive ett par extra byxor och tröjor. Du vill inte riskera att frysa på natten.
  3. Förbered maten: Laga maten innan du ger dig iväg, så slipper du använda mycket energi på att hålla den varm. Ta med snacks och drycker som kan hjälpa dig att hålla värmen, som te, kaffe och choklad.

Vintertältning – allt du behöver veta inför din första resa

Att tälta på vintern är en fantastisk upplevelse, men det finns ett par saker man behöver tänka på innan man ger sig ut på sin första resa. Först och främst måste man komma ihåg att packa lätt. Man behöver inte ta med sig allt, och ofta räcker det med de absolut nödvändigaste sakerna. Man ska också tänka på att det innebär lite mer arbete än vanligt tältande, eftersom man måste förbereda sig för de kalla temperaturerna. Det gäller att ha riktiga vinterkläder, bra sovsaker och en bra plan för hur man ska fixa mat och vatten under resan.

Kan man använda vanliga tältpinnar när man tältar på isen?

Ja, det går bra att använda vanliga tältpinnar när man tältar på isen. Man bör dock vara försiktig så att man inte slår hål i isen. Det är också en bra idé att ha ett par extra tältpinnar med sig, så att man kan byta ut dem om de bryts.

Vad är det för skillnad på att tälta på vintern jämfört med andra säsonger?

Att tälta på vintern är en helt annan upplevelse. Man får uppleva den vackra naturen på ett helt annat sätt, och det är ofta mycket lugnt och skönt att tälta när det inte är så många andra människor ute. Dessutom är det extra kul att få bygga upp sin egna lilla hydda i snön, och man kan alltid ta en skidtur eller gå en promenad i den friska luften. Att tälta på vintern är verkligen en unik upplevelse som man bör prova på om man har chansen.

Tälta är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen på, och det finns något magiskt med att titta på stjärnorna en klar och kall kväll. Om du befinner dig längre norr ut kanske du till och med kan få se norrlandsskenet.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.