Laddar

2
okt

  • 2 oktober, 2022

Vallåsens skidanläggning öppnar inte i vinter

Foto: Branäsgruppen

– ”Satsningen som just nu sker på våra större boendeanläggningar, Branäs och Kungsberget, kräver stora resurser, dels ekonomiskt, dels tidsmässigt. Detta, tillsammans med de för tillfället höga elpriserna, gör att det blir svårt att argumentera för en fortsatt satsning på vintersäsongen i Vallåsen”, säger Anders Kjällström, vd på Branäsgruppen.

Vallåsen är även en av Sveriges populäraste bike parks och satsningen på sommarverksamheten fortsätter. Till i år investerades 1,2 miljoner kronor i en ny cykelled och till hösten investeras 3,5 miljoner kronor i en uppdatering av styrsystemet på 4-stolsliften Köpenhamn.

Beslutet att inte öppna Vallåsen i vinter innebär en minskning av den fasta personalen på anläggningen.

– ”Vi har meddelat de medarbetare som berörs av detta och just nu pågår förhandlingar med facket.”

Branäsgruppen har ägt Vallåsen sedan 2011 och har sedan dess drivit och utvecklat både vinter- och sommarverksamheten på anläggningen. Vallåsen ligger fortsatt ute till försäljning och målsättningen är att hitta en köpare så snart som möjligt.

– ”Jag är säker på att en ny ägare, kanske med en lokal anknytning, kan fortsätta utveckla anläggningen. Det har förts diskussioner med flera intressenter, men ingen överenskommelse har nåtts.”

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Branäs webbplats
Vallåsen Bike Park 

Text: Branäsgruppen
Foto: Branäsgruppen

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.