Laddar

14
nov

  • 14 november, 2022

Vinter på Norrviken − en tid för värme, hopp & ljus

Foto; John Magnusson

Bilden ovan; Vinter på Norrviken – För femte året i rad skapas magi i ett glimrande vinterlandskap på Norrvikens trädgårdar. Musik, eldshow, ljus och lokalproducerad mat är några av de numera återkommande inslagen som besökarna får njuta av. Tillsammans skapas nya gemensamma minnen i en miljö där enbart värme, hopp & ljus får utrymme.

Foto; Norrvikens Trädgårdar

Årets upplaga av Vinter på Norrviken kommer bjuda på en park fylld av värme och gemenskap. Parken lyses upp av ljus och eldar som inbjuder till att stanna upp och samlas kring. Vinterns ledord; värme, hopp och ljus gör sig påminda i olika former i trädgårdarna genom bland annat musik och uppträden av glittrande väsen som dyker upp på de mest oväntade ställen. I Erikshus känner man doften av skog och gran under stjärnhimlen.

Renässansen för tankarna till spegelsalen i Versailles, un, deux, trois − dansen kan börja.
För de små finns det mycket att upptäcka. De yngsta besökarna får möta tomten och lämna sina önskelistor och när bina flyttar ut ur Norrvikens bigård på sin färd till vinterkollo, ja då passar tomtenissarna på att flytta in! Nytt för i år är även Norrvikens julgran som inte kommer lämna någon oberörd. Strosa i parken och låt dig underhållas och skäm bort dig med godsaker för såväl öga som gom. Låt hela familjen, över alla generationer njuta av drömlika Vinter på Norrviken.

Foto; Norrvikens Trädgårdar

Ta även tillfället i akt och förena ett besök under Vinter på Norrvikens trädgårdar med Ravinen kulturhus−en levande och dynamisk mötesplats för konst, musik, upplevelser och design. Här finns bla skapande verkstad för såväl ung som gammal och i Birgit Nilsson-salen får man uppleva den meditativa ljus- och ljudinstallationen, ”Snö”.

Inspireras av utvald design & njut av julens smaker
Under ett besök på Norrviken kan man även låta sig inspireras av vacker inredning och gröna inslag i vackra Butik Norrviken. Här samsas väl utvalda produkter och ett eget sortiment med Laserows handplockade antikviteter.

Hos Orangeriet restaurang dukas ett smakrikt och vällagat skånskt julbord av råvaror från lokala producenter upp. Vid bokning av julbord ingår entrén till Norrvikens trädgårdar.

Följ marschallerna
För tredje året i rad börjar ljusupplevelsen på Vinter på Norrviken med brinnande marschaller redan vid infarten till Båstad. Marschallsamarbete där Norrvikens trädgårdar och Båstad kommun är initiativtagare utökar i år med följande samarbetspartners BTN, Backahill, Entré Båstad, kyrkorna och tillsammans lyser vi upp i mörkret på Bjäre. Denna gemensamma aktivitet sker fredagar, lördagar och söndagar alla adventshelger.

Foto; Norrvikens Trädgårdar

Hållbarhetsarbete under Vinter på Norrviken
All teknik under Vinter på Norrviken är vald utifrån ett miljö-, energi- och hållbarhetsperspektiv. I så stor utsträckning som möjligt använder vi oss av armaturer med LED. Våra teknikleverantörer finns i närområdet och vi främjar lokal produktion.

Öppettider i parken(samtliga besök bokas)
Vinter på Norrviken 30 november-18 december

Onsdag – Söndag kl. 15-21
Slottider: kl. 15-18 samt kl. 18-21

Butik Norrviken: Onsdag- Söndag kl. 12-21

Chocolaterian: Onsdag – Söndag kl. 12-20

Ravinen Kulturhus: onsdag – söndag kl. 11-17, torsdag kl. 11-20
För information beträffande kombibiljetter till Norrvikens trädgårdar samt Ravinen, vänligen se hemsidan, länk nedan.

OM Norrvikens Trädgårdar
På den vackraste platsen som finns. Där hav möter land i en oändlig horisont. Här anlade Rudolf Abelin sina sju stilträdgårdar. Nu välkomnar vi dig till en värld där vi låtit elegans, sinnlighet och upplevelser vägleda oss vidare. Hit vill vi att du kommer för att strosa runt, njuta av en konsert eller äta något gott. För att drömma dig bort eller gå på en utställning. För att gifta dig eller fira en födelsedag. För att skapa egna värden.

Parkens vackra stilträdgårdar tar dig till flera av jordens hörn.
Här arrangeras konserter, mässor, marknader och andra tillställningar. Njut av god lunch i Orangeriet eller en fika i Chocolaterian. Norrviken är en plats som inte finner motstycke någon annanstans. Denna gröna oas med sina generösa grönytor, unika stilträdgårdar och vidunderliga vyer över Laholmsbukten ligger på Bjärehalvöns vackra norrsluttning.

Här finner ni sju olika stilträdgårdar, allt från Vattenträdgården till Japanska trädgården. I vackra Villa Abelin finns fem kompletta och unika konferensrum, här tar vi emot små som stora sällskap. Norrviken är en attraktiv event- och mötesplats där man får glädje av den vackra miljön i samband med olika evenemangen.

Orangeriet restaurang kan ta upp emot 430 sittande gäster men passar lika bra för det mindre sällskapet. Atmosfären på Norrviken andas romantik och det råder en förtrollande stämning på platsen. Självklart är det väldigt populärt att säga ja till sitt livs kärlek på Norrviken.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Ravinen Kulturhus
Norrvikens trädgårdar

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.