Laddar

13
dec

  • 13 december, 2022

AIM Challenge – en multisport tävling som passar för alla!

​Foto; Anki Grothe

AIM Challenge – en multisport tävling som passar för alla! Lag på två personer ska under 6 timmar ta så många kontroller som möjligt utav 60 utplacerade. Olika kontroller ger olika poäng beroende på svårighetsgrad och det är omöjligt att ta alla. Många kontroller kan nås med cykel. Vissa kräver att deltagarna springer, klättrar, simmar, balanserar eller paddlar.

Kartorna är hemliga fram till start. När starten går får varje lag en rulle som innehåller två kartor i riv och vattentåligt material. Både elit och motionärer kan delta. Lagen bestämmer sin egen rutt och väljer vilka kontroller man vill ta. Alltså en tävling på dina villkor!

Foto; Anki Grothe

Så här är det att vara med i AIM Challenge
AIM Challenge är en rolig tävling. Det är oftast det som är det centrala i de deltagarkommentarer vi får både från eliten och motionärerna. Man färdas till största delen med hjälp av sin mountainbike och sina löparskor, men också i klättersele, paddlandes i kanot eller så strippar man helt enkelt och simmar ut till kontroller som är i vattnet.

Det finns inga krav på förkunskaper om de olika momenten utan vi har kunnig personal vid varje post som innefattas av klättring, firning, simning, paddling. Varje lag genomför tävlingen i sin egen takt och med egen strategi. Visst finns det de lag som satsar allt för att knipa segern och det är det som är det roliga med konceptet. Elit och motionär tävlar på samma villkor på samma bana.

Foto; Anki Grothe

Våra deltagare är allt ifrån världseliten i multisport som Thule Adventure team, Team Silva, Team Multitude Salomon men också glada motionärer allt från åldrarna 15 till pensionärer. Oavsett ålder och fysiska förutsättningar är detta ett roligt och annorlunda sätt att tävla på.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
AIM Challenges webbplats
AIM Challenges Facebooksida

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.