Laddar

1
dec

  • 1 december, 2022

Visit Halland får 5 miljoner för att satsa på Tyskland

Bilden; Tylösand, Halmstad. Prins Bertils stig. Foto; Joakim Lindström

”Den tyska marknaden har stor potential för Halland och för att nå målsättningen med en fördubbling av internationella gästnätter på ett hållbart sätt är Tyskland den viktigaste marknaden”, säger Jimmy Sandberg, avdelningschef på Visit Halland.

Under tisdagen togs beslut om att Region Hallands besöksnäringsavdelning Visit Halland får nästan 5 miljoner kronor för att satsa på Tyskland. Uppdraget går ut på att öka kännedomen om Halland, genom marknadsföring och PR, samt samarbete med researrangörer för att få fler bokningsbara resor till Halland.
– ”Redan idag är tyska besökare viktiga för Halland och med tanke på öppningen av Fehmarn-Bält-förbindelsen 2029 är det nu rätt tid att göra större satsningar på den tyska marknaden”, säger Helene Andersson (C), ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott i Region Halland.

För att komma igång med arbetet har Visit Halland ansökt om två års finansiering, men både politikerna och tjänstepersonerna är angelägna om att den tyska marknaden blir en långsiktig del av Visit Hallands arbete.
– ”Tyska resenärer reser under andra tidpunkter, stannar längre och bidrar till att säsonger kan förlängas och jämnas ut på sikt”, säger Jimmy Sandberg.

OM Visit Halland
Visit Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. För att lyckas få fler människor att uppleva allt det fina i Halland samverkar vi med både destinationerna och företagen i Halland

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Visithallands webbplats

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.