Laddar

4
jan

  • 4 januari, 2023

Imorgon öppnar dörrarna till Nordens största hundfest MyDOG 2023 i Göteborg

Text & Bild; MyDog

Under fyra dagar, 5-8 januari, får besökarna ta del av allt vad hundliv har att erbjuda – som exempelvis shopping, uppvisningar, brygghoppning, föredrag och prova-på-aktiviteter. Utöver detta är alla välkomna att besöka rasklubbstorget för att träffa och bekanta sig med olika hundraser.

– ”Vi är otroligt peppade och stolta över att vara tillbaka efter två år av pandemi. Under hela trettonhelgen erbjuder vi ett fullspäckat program för hundutställare, hundägare och alla som är nyfikna på hundliv där både två- och fyrbenta är välkomna. Vi hoppas på många härliga möten och önskar alla hundutställare ett extra stort lycka till”! säger Tommy von Brömsen, ansvarig för MyDOG.

De två hundutställningarna har deltagare från alla världens hörn och i år förväntas fler än 9 000 hundar delta, där de flesta av världens raser finns representerade. På plats under mässan finns även kända hundprofiler som Fredrik Steen, Anders Bagge och Anders Hallgren. Målet med MyDOG är att vara ett inspirerande event för alla hundintresserade – och givetvis är även de fyrbenta vännerna välkomna att delta som besökare.

Årets nyhet på MyDOG är den actionfyllda aktiviteten brygghoppning som innebär att en apporterande hund hoppar från en brygga ut i en pool. Det är en relativt ny hundsport men börjar bli alltmer populärt i Sverige. Sporten passar den modiga, snabba och spänstiga hunden.

Utöver brygghoppningen arrangeras en mängd olika aktiviteter, exempelvis:

  • Två hundutställningar med 9 000 deltagande hundar
  • Prova på hundsport – exempelvis Nose Work och vardagslydnad
  • Föreläsningar och samtal på caféscenen där bland andra David Selin berättar om berikning av hund, Anders Bagge och Johanna Lind Bagge pratar om hundarnas betydelse för vårt välmående, och många andra intressanta programpunkter.
  • Årets utställningshund koras av Svenska Kennelklubben
  • Besökande hundar deltar i tävlingen Göteborgs Charmigaste Hund

Hela programmet för MyDOG 2023 hittar du nedan..

OM Svenska Mässan Gothia Towers
– är en av Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan Gothia Towers arrangerar och driver mässor, möten, hotell, restauranger, spa och en showarena. Varje år välkomnas drygt två miljoner besökare till mötesplatsen. Svenska Mässan Gothia Towers ägs av en privat, oberoende stiftelse, Svenska Mässan Stiftelse, som varje år genererar drygt 3,3 miljarder kronor i turistekonomiska effekter.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
MyDOG:s program
Svenska Mässans webbplats 

Text & Bild; MyDog

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.