Laddar

23
jan

  • 23 januari, 2023

Ny guide ska locka fler att cykla mellan Kattegattledens trädgårdspärlor!

Bilden ovan; Trädgårdar längs Kattegattleden. Foto: Hanna Wendelbo-Hansson

– ”Det är unikt att kunna cykla i en sådan vacker miljö till flera fina trädgårdar under samma dag”, säger skribenten och rosexperten Christina Högardh-Ihr.

När intresset ökar för såväl odling och trädgårdar som cykling och semester i Sverige står alla stjärnor plötsligt rätt för Kattegattleden. Leden är 39 mil lång och går mellan Helsingborg och Göteborg hela vägen genom Halland. Den kan med fördel delas upp i kortare etapper, och här finns förutom alla mysiga boenden och härliga restauranger ett rikt utbud av intressanta trädgårdsupplevelser, menar Christina Högardh-Ihr. Hon är en av landets mest erfarna experter inom trädgård, inte minst när det kommer till rosor, och har publicerat flera böcker på ämnet.

Nu har hon, på uppdrag av Kattegattleden och Visit Halland, skrivit en guide till de 25 bästa och mest cykelvänliga trädgårdsupplevelserna längs Kattegattleden. Allt från slottsträdgårdar och parker till självplock och gårdsbutiker. I guiden lyfter hon fram det unika med varje besöksmål och den omkringliggande naturen i Skåne och Halland. Här finns välkända utflyktsmål som Sofiero slott och Norrvikens trädgårdar, men också mindre pärlor som Allmogebyn i Tjolöholm och Runevads trädgård. Helt enkelt perfekt för dig som vill krama ur det sista av den här sensommaren – eller börja planera för en resa i vår.

– Jag kommer inte på någon annan led där du kan cykla på så vackra vägar och hinna besöka flera fina trädgårdar under samma dag. Det är helt enkelt jättehärligt att cykla längs Kattegattleden, det är så mycket naturupplevelser även utanför trädgårdarna.

De två välkända bloggarna och trädgårdsälskarna Kristin ”Krickelin” Lagerqvist och Hanna Wendelbo-Hansson testade konceptet. De cyklade en del av Kattegattleden, besökte några av trädgårdarna i Halland och hittade nya blomstrande favoriter.

– Det är makalöst vackert och att färdas på cykel ger en frihetskänsla ut över det vanliga. Längs den halländska kusten finns det en bubblande rörelse av blomsterodlare och grönskande, spännande trädgårdar som berikar den biologiska mångfalden med sina planteringar och blommor, säger Hanna Wendelbo-Hansson, formgivare och bloggare.

OM Visit Halland
.. är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. För att lyckas få fler människor att uppleva allt det fina i Halland samverkar vi med både destinationerna och företagen i Halland.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Gardens of Kattegattleden

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.