Laddar

2
jan

  • 2 januari, 2023

Tidlöst lekfullt på Norrvikens trädgårdar

Foto; Lena Evertsson

Med kreatörer som Anna Starrén, Hanna Wendelbo, Eva Canebro och Norrvikens egna trädgårdsmästare och florister kommer 2023 års tema genomföras med lika delar tidlöst & klassiskt som kreativt & lekfullt.

Om årets tema
-”Det tidlösa formas och förändras men, går aldrig ur tiden utan består evigt ungt. Inget som trendar och sedan bara försvinner, utan bestående. Det är hållbart och vackert. Det är också modigt och uppseendeväckande. Det känns därför fantastiskt att på lekfullt vis lyfta det tidlösa i vår park och våra trädgårdsrum. Allt ska genomsyras av flirtig kreativitet, oavsett det gäller utställningar, installationer eller grönska och blomsterprakt i vår park”, säger utvecklingsansvarig på Norrvikens trädgårdar Lotte Karlefors.

Bilden ovan; Eva Canebro- utställningsproducent under 2023 på Norrvikens trädgårdar. Upplev det tidlösa, modigt uppseendeväckande och det lekfulla i installationer, trädgårdskonst, musik och kultur på Norrvikens trädgårdar under 2023 när temat ”Tidlöst – en lekfull flirt med kontraster och nyanser” råder. Foto; Norrvikens trädgårdar

Om årets paradrabatter
-”2023 kommer att bli något utöver det vanliga när vi ska tolka årets tema ”Tidlöst lekfullt”. För mig är Norrviken är plats i ständig förändring samtidigt som foten är djupt förankrad i dess DNA. Bakom varje hörn lurar det oväntade. Det blir ett flirtigt Norrviken med glimten i ögat och en underfundig twist. Jag har engelska ordet ”witty” i huvudet. Det kvicka, spirituella och lekfulla. Paradrabatterna kommer lysa i vitt och ljusa toner. Jag ser så fram emot att skapa nya överraskningsmoment för såväl den trogna Norrvikenbesökaren som för den som har glädjen att upptäcka denna unika plats för första gången”, säger designer och formgivare Hanna Wendelbo.


Bilden ovan; Hanna Wendelbo, skapar 2023 års paradrabatter. Upplev det tidlösa, modigt uppseendeväckande och det lekfulla i installationer, trädgårdskonst, musik och kultur på Norrvikens trädgårdar under 2023 när temat ”Tidlöst – en lekfull flirt med kontraster och nyanser” råder. Foto; Norrvikens trädgårdar

Vivor & Divor
-”Till våren får vi njuta av det svindlande kollektiva spektaklet av vivor med stjärnartister samlade i en Aurikelteater,” säger utställningsproducent Eva Canebro. Denna vårutställning är ett samarbete med Norrvikens trädgårdsmästare”.

Anna Starrén
-”Naturen gör något med själen som öppnar upp, vi kan passa på att berätta, se och höra sagorna. Jag vill förmedla lust, charm, så att man vill göra hoppsasteg, skutta, våga släppa taget, sätta händer i nya saker, gå barfota, leka, se och känna det lättsamma,” säger Anna Starrén.

OM NORRVIKENS TRÄDGÅRDAR
På den vackraste platsen som finns. Där hav möter land i en oändlig horisont. Här anlade Rudolf Abelin sina sju stilträdgårdar. Nu välkomnar vi dig till en värld där vi låtit elegans, sinnlighet och upplevelser vägleda oss vidare. Hit vill vi att du kommer för att strosa runt, njuta av en konsert eller äta något gott. För att drömma dig bort eller gå på en utställning. För att gifta dig eller fira en födelsedag. För att skapa egna värden.

Parkens vackra stilträdgårdar tar dig till flera av jordens hörn.
Här arrangeras konserter, mässor, marknader och andra tillställningar. Njut av god lunch i Orangeriet eller en fika i Chocolaterian. Norrviken är en plats som inte finner motstycke någon annanstans. Denna gröna oas med sina generösa grönytor, unika stilträdgårdar och vidunderliga vyer över Laholmsbukten ligger på Bjärehalvöns vackra norrsluttning.

Här finner ni sju olika stilträdgårdar, allt från Vattenträdgården till Japanska trädgården. I vackra Villa Abelin finns fem kompletta och unika konferensrum, här tar vi emot små som stora sällskap. Norrviken är en attraktiv event- och mötesplats där man får glädje av den vackra miljön i samband med olika evenemangen.

Orangeriet restaurang kan ta upp emot 430 sittande gäster men passar lika bra för det mindre sällskapet. Atomsfären på Norrviken andas romantik och det råder en förtrollande stämning på platsen. Självklart är det väldigt populärt att säga ja till sitt livs kärlek på Norrviken.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Norrvikens Trädgårdars webbplats
Norrvikens trädgårdars evenemang
Se även Norrvikens Trädgårdars presentation på LoveLaholms systersajt, ListitSweden!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.