Laddar

31
jan

  • 31 januari, 2023

Välja julgran

Äkta gran eller plastgran?
När det gäller äkta granar så har dessa tagits från skogar runt om och säljs sedan som julgranar. De har en stark, frisk doft och ger en riktig julstämning i hemmet. Det finns olika sorter att välja mellan, som exempelvis Douglasgran och Kungsgran. Dock är riktiga granar ofta dyrare och kräver mer underhåll än plastgranar. Sedan så barrar de ju en del och det kan bli mycket att städa efter att julen är över.

Plastgranar är konstgjorda julgranar som ofta är tillverkade av PVC och kan användas år efter år. De är billigare än riktiga granar och kräver mindre underhåll, men saknar den friska doften av en riktig gran. Plastgranar kan vara ett bra alternativ för dig som önskar ha en gran utan att behöva sköta om den.

Äkta granar och plastgranar kan båda dekoreras med ljus och julpynt. En del konstgjorda granar kommer med pynt på sig från start. Dock kan det vara trevligare att få pynta
själv, på det vis du vill och då köpa julpyntet separat.

Vad ska du välja för julgran?
Det viktigaste är att välja den gran som passar bäst för dina egna önskemål och förutsättningar. En riktig gran ger en riktig julstämning medan en plastgran är mer praktisk och lätt att sköta. Valet av gran är ett personligt val och det finns för- och nackdelar med båda typerna. Vad som är viktigt är att du trivs med din gran och att den skapar en trevlig stämning i hemmet under julen.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.